MINISTAR INFORMISANJA: Novi Zakon o informacionoj bezbednosti u pripremi, u Skupštini verovatno na proleće! Javna rasprava o 5G mreži 25. septembra

Prema njegovim rečima, 5G mreža je veoma važna i za građane Srbije i za razvoj privrede

R.Z./ATAImages


BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić kazao je danas da je u pripremi novi Zakon o informacionoj bezbednosti i da će se u skupštinskoj proceduri verovatno naći tokom prolećnog zasedanja naredne godine.

On je gostujući na RTS najavio da će predlog zakona Vlada razmatrati do kraja ove godine. "Donošenjem zakon stvaramo dodatne uslove za uspostavljanje još bolje informacione bezbednosti i formiramo kancelariju koja će za to biti zadužena", naveo je ministar.

On je govorio i o uvođenju 5G mreže u Srbiji i kazao da je u toku javna rasprava o Pravilniku za minimalne uslove uvođenja te mreže. "Mi ćemo 25. septembra u Palati Srbija imati okrugli sto u okviru javne rasprave i pozivam sve zanteresovane da se odazovu", rekao je Ristić.

Kazao je da će nakon javne rasprave Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) raspisati međunarodnu aukciju na koju će moći da se jave zainteresovani mobilni operateri.

Po njegovim rečima, 5G mreža je veoma važna i za građane Srbije i za razvoj privrede.

Kurir.rs/Beta