NE MENJAJU SAMO NAŠE ZVEZDE IMENA ZBOG KARIJERE, TO RADE I U HRVATSKOJ! U dokumentima jedno piše, na reklami drugo: Ovako se zovu Doris, Toni, Vana, Dado...

Mnogi pevači se ne predstavljaju svojim pravim imenima smatrajući da će sa pseudonimom biti prepoznatljivi

Damir Dervišagić, Instagram, Ana Paunković

U ličnoj karti je jedno ime, a na sceni koriste drugo. Čsto nemaju baš veze jedno s drugim. Brojne zvezde u regiji, pa i u Hrvatskoj, baš kao i one u Holivudu "popravljale" svoja imena kako bi bila "primamljivija". 

Dragan Kadić 

Jedna od najpoznatijih pevačica u Hrvatskoj, koja je imala uspešnu karijeru na prostorima bivše Jugoslavije, Doris Dragović, nosi prezime supruga Marija Budimira, a pravo ime joj je Dorotea. Nadimak Doris predložio joj je menadžer Zoran Škugor nakon što je sa Zrinkom Tutićem snimila prvu pesmu "Željo moja", a potom i prva dva albuma.

ATA images 

Pevačica Vanna takođe se za estradno ime može zahvaliti menadžeru Škugoru. Ime koje joj stoji u dokumentima je zapravo Ivana. Ranilović-Vrdoljak...

Printskrin/Facebook 

Dubrovačkom kantautoru Ibrici Jusiću pravo ime je Ibrahim, a reperu Edi Majki Edin Osmić.

Saša Milutinović 

Anthonija Cetinskog danas znamo kao Tonija. Za njegovo scensko ime takođe je zaslužan menadžer Škugor.

Jacques Houdek zapravo je proizašao iz Željka Hudeka. Ime Jacques bio je jedan od predloga dok je pevač kao tinejdžer davao glas za crtane filmove.

Printscreen 

Poznatoj pevačica Tajči, čiju pesmu "Hajde da ludujemo ove noći", sa kojom je svojevremeno predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji, u ličnoj karti piše Tatjana Matejaš Cameron.

Printscreen/Instagram 

Influenserka, književnica i pevačica Nives Celzijus zapravo je rođena kao Nives Zeljković.

Instagram Screenshot 

Renata Končić, poznatija kao Minea, inspiraciju za scensko ime dobila je u enciklopediji grčke mitologije. Jako joj se sviđalo ime boginje ljubavi i mira te se zbog toga prozvala Mineom, kako je ostala i upamćena na estradi.

Dragana Udivičić 

Dadi Topiću pravo ime je  Adolf. Rodio se samo četiri godine nakon Drugog svetskog rata pa je njegovo ime tada bilo na lošem glasu. Otac ga je zapravo nazvao prema najboljem prijatelju Adolfu.

Kurir/24sata.hr/Preneo: I.L.

 Bonus video

This browser does not support the video element.

"IZBOR HRVATSKE PESME ZA EVROVIZIJU JE TOTALNI PROMAŠAJ!" Dado Topić za Kurir BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je rekao o Teya Dori  kurir televizija