Silovao je maloletnicu pa se izvukao: Kraljica Elizabeta je činila sve da zataška skandal svog sina

Zahvaljujući Netflixovoj drami 'Scoop', princ Endru i njegov bludni život ponovno su došli u fokus javnosti. Endru se tako često hvalio da je on 'tvornica ideja' za palatu i da ga majka sluša. Njegov stariji brat je kralj Čarls III, a sestra mu je kraljevska princeza Ana.

EPA-EFE/WILL OLIVER

Kraljevsku porodicu do nedavno je potresao jedan od najvećih skandala. Britanija se dugo nije suočila sa takvim užasnim tvrdnjama kao onima u koje je bio uključen princ Endru. Treće dete britanske kraljice Elizabete II i princa Filipa imao je najskandalozniji život od svih članova kraljevske porodice.

Zahvaljujući Netflixovoj drami 'Scoop', princ Endru i njegov bludni život ponovno su došli u fokus javnosti. Endru se tako često hvalio da je on 'tvornica ideja' za palatu i da ga majka sluša. Njegov stariji brat je kralj Čarls III, a sestra mu je kraljevska princeza Ana.

Od 1986. bio je u braku sa Sarom Ferguson, s kojom je dobio dve ćerke princezu Beatrice i princezu Eugenie od Jorka. On i Sara razveli su se 1996. godine.

Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia  Princ Endru bio je miljenik kraljice Elizabete

Optužbe za seksualno zlostavljanje

Andru je ostavio neizbrisivu mrlju kraljevskoj porodicu nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje. Na sudu je Virdžinija Gifen tvrdila da je bila žrtva trgovine ljudima i zlostavljanje od strane Džefrija Epstajna kada je imala 16 godina, a u deo zlostavljanja bio je uključen i princ. On ju je seksualno napastovao tri puta u periodu kada je bila mlađa od 18 godina. U intervju za BBC je 2019. Endru rekao da se ne seća da je Virdžiniju ikad upoznao, a onda i dodao kako je Epsteina poznavao i da mu nije žao što su se družili.

Kraljica Elizabeta II je tada ponovno morala napraviti sve što je u njenojj moći da skine ljagu sa svoga sina. Oduzela mu je titulu i više ga se ne može zvati Njegovo Kraljevsko Visočanstvo. Endru je više od dve decenije bio deo kraljevske mornarice, bio je i pilot helikoptera tokom Falklandskog rata 1982. i bio pokrovitelj više od 200 dobrotvornih organizacija. Kontroverzni intervju uništio mu je veliki dio odnosa s članovima porodice.

GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia  Skandalozni razvod princa Endrua i Sara Ferguson

Razvod pun skandala

To nije bio prvi put da se uz princa vežu skandali. Poznat je i onaj kada ga je prevarila supruga Sara Ferguson. Govorilo se kako niko nije osramotio britansku kraljevsku porodicu kao ona. Zbog toga što je princ  zbog obaveza bio odsutan, Sara je bila sve nezadovoljnija. Izlazila je i javno pila, ali i flertovala s muškarcima. Razvod za kraljevske standarde nije prošao mirno i dostojanstveno. Kraljica je objavila listu dugova bivše neveste i odrekla se njenih dugova.

Na taj skandal je Sara odgovorila skandalom. Snimljena je u toplesu u društvu dečka, a to ju je dodatno udaljilo od ostatka porodice. Kada je poslala cveće za rođendan princezi Margareti, sestri kraljice Elizabete II, ona joj je odgovorila kako niko nikada nije osramotio kraljevsku porodicu kao ona.

Kasnije je Sara tražila 500.000 funti od novinara kako bi mu omogućila susret s bivšim suprugom. Na snimku njihovog susreta se vidi kako je uzbuđena Sara uzela novac i rekla:

'Mogu vam otvoriti koja god vrata poželite. Andru mi je rekao da kažem da je cena 500.000 funti'.

Tabloid je tvrdio da se Ferguson požalila novinaru da je nakon razvoda braka dobila samo 15.000 funti godišnje, a Dajana je dobila 20 milijuna. Zato je, tvrdila je Sara, kraljica ipak ostala u dobrim odnosima s njom, jer nikad nije uzela ništa od njih.

Sara i njen princ Andrew uspeli su izgladiti probleme iz prošlosti i danas su bliski prijatelji. Nikad se nisu sporili oko starateljstva nad djecom, a iako je izgubio titulu, kraljica Elizabeta sinu nije uzela novac, ali ni slobodu.

(Kurir.rs/Story.hr/M.J)

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ON JE EPSTAJNA UVEO U AGENTURU MOSADA" Šok tvrdnja Da Vinče: Sahranjen na najskupljem svetskom groblu, govor mu držao PREMIJER  Kurir TV