POTPUNO BESPLATNO! Preventivni pregledi u Štrpcu bez zakazivanja (video)

Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić kaže da se ovi preventivni pregledi rade već mesecima unazad u organizaciji Ministarstva zdravlja Srbije a da će svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti biti upućeni na dalje preglede i dijagnostiku

Kosovo online printscreen

Besplatni preventivni pregledi koji se obavljaju bez zakazivanja i gde pacijentima za pregled nije potrebna ni zdravstvena knjižica održani su danas u Domu zdravlja u Štrpcu.

Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić kaže da se ovi preventivni pregledi rade već mesecima unazad u organizaciji Ministarstva zdravlja Srbije a da će svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti biti upućeni na dalje preglede i dijagnostiku.

"U svim zdravstvenim ustanovama širom Republike Srbije danas se rade preventivni pregledi pa tako i kod nas u Domu zdravlja u Štrpcu. Mi danas radimo hematološke preglede, što znači laboratorijske analize krvi i redovne biohemijske analize, tu spadaju urea, kreatinin, glikemija, radimo i druga hematološka ispitivanja ako je to potrebno. Pored toga radimo i ultrazvučne preglede, svi oni pacijenti koji nisu stigli radnim danom i koji nisu mogli da budu pregledani na ultrazvučnom aparatu danas mogu da dođu da se jave, od jutros smo imali pacijente koji su pregledani kod nas, čekamo njihove laboratorijske rezultate koji će biti nešto kasnije, mi smo tu do 14 sati da odradimo svakog pacijenta koji se bude javio u našoj službi. Radimo štitnu žlezdu, ultrazvuk abdomena, krvne sudove vrata karotidne arterije sve ono što je potrebno da se uradi preventivno možemo danas da odradimo", rekao je dr Krstičić.


Preglede su i ovog puta mogli da urade svi građani i to bez zakazivanja, zdravstvene knjižice i potpuno besplatno.

"Ovi pregledi su bez zakazivanja što svakako pruža mogućnost da pacijentima koji su u radnom odnosu, koji putuju, rade na terenu da mogu da dođu za vreme vikenda i budu adekvatno pregledani. I u predhodnom periodu radili smo preventivne preglede i možemo da kažemo da smo često bili u prilici da dijagnostikujemo neke bolesti koje su bile skrivene za koje pacijenti nisu znali da ih imaju tako da su svakako korisni i u narednom periodu svakog vikenda biće organizovani iz različitih oblasti" ističe dr Krstičić.

Kurir.rs/Kosovo online