NATO PRESREO ŠEST RUSKIH BORBENIH AVIONA IZNAD BALTIKA! Letonske vazduhoplovne snage objavile da Moskva testira odgovor Alijanse

Borbeni avioni NATO iznad Baltičkog mora presreli šest ruskih u dva dana

Shutterstock

Borbeni avioni NATO presreli su u poslednja dva dana iznad Baltičkog mora šest ruskih vojnih letelica koje nisu uključile transpondere ili su se kretale bez plana leta.

Kijev indipendent prenosi da su kasno sinoć to objavile letonske vazduhopovne snage.

Transponderi su elektronski uređaji koji pomažu u održavanju bezbednog aviosaobraćaja u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Navodi se da ruski borbeni avioni redovno ulaze u vazdušni prostor iznad Baltika s isključenim transponderima, čime verovatno testiraju odgovor NATO zemalja.

- Ruski borbeni avioni su 20. i 21. septembra identifikovani iznad Baltičkog mora i njih su ispratili NATO borbeni avioni Jurofajter u okviru misije održavanja reda u baltičkom vazdušnom prostoru - saopštile su vazduhoplovne snage Letonije.

Nemačke vazduhoplovne snage su objavile da je juče popodne primećeno pet borbenih aviona - jedan Suhoj Su-35 i četiri Suhoja Su-30MKI.

(Kurir.rs/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N.V.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"RUSKI ZAHTEV ODBIJEN JER ZAPAD ŽELI DA SE NATO AGRESIJA ZABORAVI!" Analitičari: Bombardovanje SRJ 1999 je istorijska prekretnica!  Kurir teleivizija