Trijumf hrvatskog benda Nemeček: Nagrada "Milan Mladenović" dodeljena u Makarskoj

Ovo je prvi put da nas je neko priznao na ovakav način - zbunjeno i emotivno je prokomentarisao Vedran Živković, član grupe Nemeček

Gabriela Bašić

Grupa Nemeček je s pesmom "Mirila" postala šesti laureat nagrade "Milan Mladenović", koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu, a prvi put je priznanje otišlo u ruke hrvatskog benda. Odluku da ovaj rok sastav ponese ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri, koji ove godine čine Anja Rupel, Mladen Juričić, Dubravko Jagatić, Svetlana Đolović i Nikola Vranjković.


- Ovo je prvi put da nas je neko priznao na ovakav način - zbunjeno i emotivno je prokomentarisao Vedran Živković, član grupe Nemeček, dobijanje nagrade u dvorištu dvorane Arte u Makarskoj.

Gabriela Bašić, Ela Puharić,  Učesnici festivala Modro i zeleno"


Inače je ovo drugi put da se nagrada dodeljuje van Beograda. Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za "Modro i zeleno", čiji naslov savršeno opisuje ambijent dvodnevnog muzičkog festivala koji se održao 20. i 21. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele nagrade "Milan Mladenović 2024".

Gabriela Bašić, Ela Puharić,  Ivan Firči

Festival "Modro i zeleno" rezultat je saradnje Zadužbine, Grada Makarske i Turističke zajednice Makarske. Osim dodele, koja je upriličena na rođendan Milana Mladenovića, održana je i tribina "Nepristajanje ili kako je Ekatarina Velika postala veliki bend", kao i izložba fotografija "Kao da je bilo nekad". Muzički deo obeležili su nastupi prošlogodišnjih dobitnika nagrade, grupa Ljubičice, M.O.R.T., Jonathan i Pips, Chips & Videoclips.