OVAKO RUSKI HELIKOPTER TUČE PO UKRAJINSKIM SNAGAMA U KURSKU: Objavljeni snimci napada moćnog Mi-28NM na ljudstvo i vozila (VIDEO)

Profimedia

Ruski helikopter Mi-28NM napao je ljudstvo i oklopna vozila ukrajinskih trupa u pograničnom regionu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Udar je izveden raketama na primećene neprijateljske ciljeve“, navodi se u saopštenju.

Nakon upotrebe oružja, posada se vratila na mesto polaska.

Obaveštajci su izvestili o uspešnom uništavanju ljudstva i oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, dodao je vojni resor.

Rano ujutru 6. avgusta jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvršile su upad u Kursku oblast sa ciljem da zauzmu rusku teritoriju.

Kako je izjavio načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov, njihovo napredovanje je zaustavljeno.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane od 22. septembra, tokom borbi u pograničnoj oblasti Kursk, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 16 hiljada vojnika, 126 tenkova i stotine komada druge opreme.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, kijevski režim je želeo da zaustavi rusku ofanzivu na Donbas napadom na Kursku oblast, ali nije uspeo.

Šef Ruske Federacije je naglasio da će neprijatelj dobiti dostojan odgovor i da će svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biti ostvareni.

U Kursku, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je "režim protivterorističke operacije" kako bi se osigurala bezbednost stanovništva.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo:D. P.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ONI NE POSTAVLJAJU PITANJE KOLIKO JE TEŽAK ZADATAK, ONI GA IZVRŠE! Za pilote Helikopterske jedinice MUP nema NEMOGUĆIH MISIJA  Kurir televizija