PRATNJA DIPLOMATA IZ BiH I RUSIJE NALETELA NA MINU: Haos u Pakistanu, ima povređenih i mrtvih! Oglasila se ruska ambasada (VIDEO)

Profimedia

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mestu Malam Džaba u okrugu Svat je nagazilo na minu.

Poznato je da je u konvoju bilo 12 diplomata iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Zvaničnici Agencije za pomoć i spašavanje i lokalno stanovništvo kažu da su povređeni vojnici prebačeni u bolnicu Sidu Šarif.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH još nema informacija, rečeno je na upit RSE u tom ministarstvu.

U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za bezbednost stranih diplomata, a trojica su ranjena, saopštila je policija.

Oglasila se I ruska ambasada

U Pakistanu je vozilo koje je pratilo delegaciju u kojoj je bio ruski ambasador Albert Horev naletelo na minu, javila je ruska diplomatska misija u Islamabadu na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

"Na putu od grada Mingore do hotela, vozilo pratnje naletelo je na minu. Nekoliko policajaca je povređeno. Predstavnici diplomatskog kora nisu povređeni", navodi se u saopštenju.

Kako je precizirala ambasada, Horev je u nedelju, kao deo delegacije ambasadora nekoliko zemalja, učestvovao na Forumu o razvoju turizma u dolini Svat provincije Hajber Pahtunhva.

Događaj je organizovala Privredna i industrijska komora Islamabada.

Odgovornost za napad na policijsko vozilo još niko nije preuzeo.

Portparol policije Moin Fajaz rekao je da je u toku operacija potrage za militantima u tom području.

Ovaj incident se dogodio u vreme kada je nesigurnost toj oblasti porasla u poslednje dve godine, zbog čega je stanovništvo protestovalo.

Vlada i vojska Pakistana, međutim, uvek iznova insistiraju da su posvećeni sigurnosti i da se ciljane operacije protiv terorista nastavljaju.

Kurir.rs/RIA Novosti/RSE/Agencije//Preneo: D. P.