"VUČIĆEVA POSETA NJUJORKU BIĆE VIŠE NEGO USPEŠNA" Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva o diplomatskoj misiji šefa države u SAD

Očekujem mnogo dobrih i konkretnih razgovora između predsednika Vučića i ključnih svetskih lidera, kaže za Kurir dr Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Pink

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, dr Vladimir Marinković izrazio je danas uverenje da će poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Njujorku biti više nego uspešna.

Marinković, kako kaže za Kurir, očekuje mnogo dobrih i konkretnih razgovora između predsednika Vučića i ključnih svetskih lidera.

Kurir Televizija  dr Vladimir Marinković

 - Siguran sam da će fokus razgovora biti zaštita maksimalnih interesa, a posebno srpskog naroda na KiM koji je izložen aparthejdu koji sprovodi Kurtijev režim. Takođe je značajno što će se predsednik susresti sa predstavnicima najvećih svetskih kompanija, i siguran sam da će se vratiti sa novim vestima i najavama velikih investicija koje će doći u Srbiju - smatra Marinković.

- Ono sto je imanentno spoljnopolitičkoj strategiji predednika Vučića je da izgradnju dobrih političkih odnosa mora da prate i investicije i to je jedan od razloga zašto je Srbija danas možda i najpovoljnija investicona destinacija u Evrop - zaključuje predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Kurir.rs/M.CG.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Vučić - Investicija je ogromna, 89 miliona, još neki veliki pogon da izgradite do 2027. godine  Video plus