Panika u Pančevu zbog misterioznog pepela: "Bio veličine dlana, trajalo je duže od sat vremena" Meštani nisu znali o čemu je reč, a onda je otkriven uzrok FOTO

U Pančevu je zavladala panika zbog pepela nepoznatog porekla koji je padao po njima, automobilima i ulicama

Shutterstock

U Pančevu je večeras među građanima zavladala panika zbog pepela nepoznatog porekla koji je padao po njima, automobilima i ulicama. Međutim, niko u tom trenutku nije osetio miris paljevine, te nije bilo poznato odakle pepeo dolazi.

"Večeras po gradu leti i pada garež u većoj količini, pa nas je nekoliko sugrađana pitalo šta se dešava i da li je negde u okolini izbio požar", stoji u objavi Fejsbuk stranice "Zdravo Pančevo".

Kako su dalje istakli, portparol policijske uprave Pančevo, Željko Grujić, objasnio im je da je ipak bila reč o požaru.

"Požar se desio u ataru između Omoljice i Bavaništa. Gorelo je oko 40 hektara trave i strnjike i jedan manji deo obradive površine pod kukuruzom. Požar je ugašen od strane vatrogasne jedinice Pančevo. Nema povređenih lica", rekao je Grujić za Zdravo Pančevo.

Naime, vetar je iz pravca Omoljice i Bavaništa naneo garež do samog grada.

Grujić ističe da više nema opasnosti i apeluje na građane da ne pale vatru u zonama niskog rastinja i njiva, jer je jedna varnica dovoljna za požar velikih razmera.

Kada su saznali pravi uzrok pojave pepela, Pančevci su odahnuli, s obzirom na to da su ih veliki komadi pepela prilično zabrinuli.

"Da, padalo je veličine dlana i manje, duže vreme nekih sat i trideset... Bila sam zabrinuta", komentar je jedne Pančevke.

Po objavljenim fotografijama se može zaključiti da se pepeo zadržao i po automobilima.

Kurir.rs/Zdravo Pančevo