Pomoću ovog domaćeg napitka očistićete creva od toksina: Sve što je potrebno sigurno imate u vašem domaćinstvu, a najvažnije je da ga popijete u ovo vreme

Jednostavan i prirodan način za najlakše uklanjanje bakterija i toksina iz tela

Shutterstock

"Čišćenje" debelog creva dobar je način regulisanja probave i čišćenja tela od toksina, a u tome je najbolji saveznik voda. Najbolje bi bilo popiti šest do osam čaša mlake vode tokom dana. Stručnjaci savetuju i konzumiranje svežeg voća i povrća sa visokim procentom vode.

Moguće je i ispiranje debelog creva slanom vodom. Savet je da dve kašičice morske soli pomešate sa mlakom vodom i popijete ovaj napitak na prazan želudac. Voda i morska so podstaknuće rad debelog creva u roku od nekoliko minuta.

Shutterstock 

Takođe, biljna vlakna snažna su pomoć pri probavi, esencijalni su nutrijenti i mogu se pronaći u voću, povrću, celim žitaricama, orašastim plodovima i semenkama. Oni mogu regulisati zatvor, ali i suviše aktivna creva.

Ali, najbolji način da se očiste creva je mešavina svežeg soka od limuna, jedne kašičice meda i prstohvata soli koju treba pomešati s toplom vodom i popiti ujutro čim ustanete. Ovaj napitak dobar je način za razbuđivanje organizma i podsticanje dobrog rada debelog creva.

Shutterstock 

Preporučuju se i sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere učinkovit su način čišćenja debelog creva. Osim toga, na taj način ćemo telu osigurati sve hranjive stvari i vitamine koji mogu ojačati imunološki sastav.

Takođe, biljni čajevi tradicionalan su lek za creva. Laksativne biljke poput aloe vere i korena belog sleza moćna su sredstva protiv zatvora.

(Kurir.rs/Story/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

"UNOS OVIH NAPITAKA NA VRUĆINAMA DOVODI DO KOLAPSA!" Lekari upozoravaju: IZBEGAVATI! Šire krvne sudove, MLADI NAJUGROŽENIJI!  kurir televizija