„VUČIĆEVA STRATEGIJA JE DONELA REZULTATE - DANAS SE O KOSOVU RAZGOVARA SA SRBIJOM KAO KLJUČNIM FAKTOROM" Stručnjaci: Stavili smo jasno do znanja

Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, Miroslav Čučković, član Predsedništva Srpske napredne stranke, i Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, izneli su svoje stavove o aktuelnim dešavanjima.

Kurir Televizija

Narodna skupština Srbije danas počinje novu raspravu o rebalansu budžeta, ali je već sada jasno da će se rasprava preusmeriti na pitanje rudarenja litijuma i kosovskog pitanja, koje ponovo dolazi u fokus. Predsednik Aleksandar Vučić, koji se trenutno nalazi u Njujorku, osvrnuo se na ove teme tokom svog obraćanja i poslao važne poruke međunarodnoj zajednici, ističući značaj očuvanja mira i stabilnosti.

Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, Miroslav Čučković, član Predsedništva Srpske napredne stranke, i Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, izneli su svoje stavove o aktuelnim dešavanjima. Posebna pažnja posvećena je Vučićevom obraćanju u Ujedinjenim nacijama, koje je naglasilo poziciju Srbije u aktuelnoj geopolitičkoj situaciji.

Miroslav Čučković je u svom izlaganju istakao da je Vučićeva poruka jasna: Srbija se ne odriče svojih interesa na Kosovu, ali se istovremeno trudi da zadrži mir i stabilnost u regionu.

- Predsednik Vučić je jasno stavio do znanja da Srbija ostaje dosledna u borbi za očuvanje mira i stabilnosti. Međutim, Kosovo i Metohija ostaju naš prioritet, iako je situacija u međunarodnim okvirima komplikovana. Svi razgovori koje predsednik vodi u Njujorku, uključujući one sa liderima poput Erdogana, imaju za cilj da osnaže poziciju Srbije u ovoj borbi - rekao je Čučković.

Kurir Televizija 

On je dodao da Srbija nastavlja diplomatsku borbu za povratak pitanja Kosova na sto, uprkos tome što su mnoge zapadne zemlje priznale jednostranu nezavisnost Kosova.

- Vučićeva strategija je donela rezultate - danas se o Kosovu razgovara sa Srbijom kao ključnim faktorom - naglasio je Čučković.

S druge strane, Vladimir Gajić iz Narodne stranke ponovio je stav svoje stranke da Srbija mora da odbaci sporazume poput briselskog i nemačko-francuskog plana.

- Ovi sporazumi vode ka priznavanju Kosova kao nezavisne države, što je direktno u suprotnosti sa interesima Srbije. Mi smatramo da Srbija mora da se vrati u okvire međunarodnog prava, odnosno rezolucije 1244, i da se okrene svojim saveznicima poput Rusije i Kine - rekao je Gajić.

Kurir Televizija 

On je takođe upozorio na opasnost od daljeg naoružavanja takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga, posebno ističući tursku podršku Prištini.

- Vidimo da se Kosovo dodatno naoružava, a jedan od glavnih snabdevača je upravo Turska, iako sa Srbijom održava bliske ekonomske i političke odnose - naglasio je Gajić, pozivajući na oprez u daljoj saradnji sa Turskom. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"SRBIJA NAJNAPADNUTIJA OD STRANE ŠPIJUNA U EVROPI!" Bivši kontraobaveštajac: Pojačane obaveštajne aktivnosti mogu značiti 2 stvari  kurir televizija