"Imao je ženu koja mu je regrutovala devojke s ulice" Jezivi detalji o nesuđenom svekru princeze Dajane, koji je optužen za zlostavljanje žena

Neke žrtve tvrde da im je Al Fajed, nakon što ih je upoznao, nudio novac i poklone u zamenu za seksualne usluge.

Steve Finn / Capital pictures / Profimedia

Mohamed al Fajed navodno je imao saradnicu koja je, poput Gislejn Maksvel, pronalazila mlade žene s ulice kako bi ih uvela u njegov krug.

Prema tvrdnjama jedne od devojaka, ova žena je često obilazila bogata naselja zapadnog Londona, obučena u dizajnersku garderobu, a vozila je "porše". Njena uloga bila je da se sprijatelji s atraktivnim devojkama, govoreći im o svom bogatstvu i uspehu, a zatim im nudila da upoznaju njenog „prijatelja”, bogatog biznismena.

Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U stvarnosti, ova žena, koja je sada u svojim 40-im godinama, bila je visoki rukovodilac u Harodsu i bliska saradnica Al Fajeda. Njena taktika bila je da izgradi poverenje kod žena tako što im je nudila pomoć u karijeri, a potom ih odvodila u njegov penthaus.

Neke žrtve tvrde da im je Al Fajed, nakon što ih je upoznao, nudio novac i poklone u zamenu za seksualne usluge. Jedna od devojaka, tada 19-godišnja studentkinja, opisala je kako je odbila njegove ponude, a zatim dobila 300 funti i njegov broj telefona, uz poruku da ga pozove kada se predomisli.

Isti način regrutovanja kao i kod Epstajna

Više od 20 žena ispričalo je svoje priče o zlostavljanju tokom njegovog vlasništva nad Harodsom.

Ove tvrdnje podsećaju na slučaj Gislejn Maksvel, saradnice Džefrija Epstajna, koja je osuđena za regrutovanje i zlostavljanje mladih žena.

SDNY / Zuma Press / Profimedia  Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel

Podsetimo, BBC je objavio dokumentarac koji je doneo jezive detalje o Mohamedu Al Fajedu, nesuđenom svekru princeze Dajane, koji je preminuo prošlog avgusta u Londonu, u 94. godini. Pet bivših radnica pomenute firme tvrdi da ih je pokojni milijarder seksualno napastvovao dok je bio na čelu luksuzne londonske robne kuće.

Nasilje se, prema rečima tih žena, dešavalo dok je biznismen iz Egipta bio na čelu kompanije, od 1984. do 2010. kada je firma prodata.

Iz korporacije su saopštili da se više od 20 bivših radnica Harrods javilo kako bi ga optužilo za seksualno zlostavljanje.

Sin Mohameda al Fajeda, Dodi al Fajed, bio je veren sa princezom Dajanom.Oboje su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu, 1997. Sumnjalo se da je Lejdi Di tada bila u drugom stanju.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kraljica Elizabeta Princeza Diana  YouTube/Princess Diana