Prodavac mi naplatio 5,5 metara drva, dovezao noću da istovari: Srpkinja se šokirala kad je došao čovek da iseče, još ga i častila! Ovako nas kradu

Početak jeseci tradicionalno je obeležen i kupovinom ogreva za zimu

Shutterstock, RINA

Cena drva ove godine koštaju od 6.000 dinara u manjim sredinama, dok u velikim gradovima kubik ide do 9.000 dinara.

Kraj leta i početak jeseni tradicionalno otvara sezonu kupovine drva za zimu. Mnogi građani u ovom periodu imaju dodatni udar  na džep, ali i neki od njih muku muče sa prodavcima drva koji pokušavaju da varaju i potkradu mušterije. Najpoznatiji "trik" je merenje čuvenim njihovim metrom. Kada se njihov metar premeri ispada 90 centimetara. Kupci početak tog metra skrate za 10 cm i na 10 metara drva, ukradu vam ceo metar što je od 6.000 do 9.000 dinara.

Međutim, nekim stalnim kupcima drva poznate su ove cake trgovaca te su neki počeli i da ih kontrolišu i proveravaju. 

- Pet godina unazad kupim drva od istog trgovca i on je ponovo rešio da me zakine. Dovezao je drva kasno popodne, istovario s radnikom ispred kuće, bukvalno ih nabacao, naplatio i otišao. Pošto znam da me potkrada hteo sam samo da se uverim u to te sam sutradan sam složio sva drva i video da tu dosta fali. Odmah sam ga zvao i zahtevao da mi dotera još i da popuni taj prostor do pet metara - kaže nam Leskovčanin S. K.

RINA 

 O potkradanju trgovaca polemisalo se i na društvenoj mreži X kada se jedna korisnica požalila kako je prevario prodavac koji joj je naplatio 5, 5 metara, a dovezao jedva četiri.

- Lik nam doterao drva u selo. Naplatio 5, 5 metara, došao čovek da iseče kaže da ovde ima jedva četiri metra. Ako neko prodaje drva evo ja sam de*il kome možete da naplatite 1.000 evra za deset metra, a doterate dva metra. Odlično plaćam, plus častim, plus sam glupa. Dodatna kombinacija - napisala je ona u tvitu i pokrenula lavinu komentara.

- Meni i bratu, kad smo bili klinci lik dovezao drva. Video nas dvojicu same i izbacao u kanal. Kad je ćale došao kući odmah je znao koliko je sati. Bilo 8 metara, a plaćeno 10. Zato ćale kad kupuje, njihovih 10 ćale složi u 9 pa traži još metar - piše u jednom od komentara, dok su je drugi korisnici savetovali na šta treba da obrati pažnju kada kupuje drva.

RINA 

- Ako može dobronameran savet - sledeći put tražite da vam drva složi kad ih istovari pa ih premerite. Ili zamolite nekoga da to uradi za vas. Kupujte samo umetrena drva tj. koja su oko metar dugačka. Žalite se i sada ako ste sigurni da ste obmanuti i ako imate kontakt informacije - napisao je korisnik, a autorka je odgovorila:

- Hvala vam na savetu. Dovezli su drva po mraku, nema uličnog svetla u selu. Istovarili i sve nešto izukrštali, nit je bilo ravno složeno niti jedno na drugo;

- Dobronameran savet: dva obična direka pobijena u zemlju i između onoliko metara koliko ste poručili. Kada dođu, recite "momci, ovde se slaže". Ako dođu po mraku, vratite ih. Ovo je očigledno neka razrađena šema - glasili su neki od komentara.

This browser does not support the video element.

Cene ogreva u Nemačkoj  TikTok