"ZAŠTO JOJ JE BOG PRIREDIO OVO ISKUŠENJE?!" Rođaci i komšije porodice iz Raške: Evo prođe vikend, sve nam je teže! Pitamo se kako se ovo desilo dobroj Mirjani

Meštani Raške otkrili da je porodica Danijela Lazovića koji je poginuo sa troje dece u nesreći kod Ušća, zajedno sa komšinicom Dijanom Kutlačić bila verujuća i da su često posećivali svetinje

Facebook/Danijel L

Petočlana porodica Lazović i njihova komšinica Dijana Kutlačić u subotu popodne imali su stravičnu saobraćajnu nesreću kada su krenuli na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica na putu Raška-Kraljevo. Udes je preživela jedino Mirjana Lazović Bugarić, majka poginule dece i supruga poginulog Danijela Lazovića. Meštani naselja kod Raške neutešni su nakon nezapamćene tragedije, a za Kurir su naveli da je porodica bila veoma pobožna.

Nesreća se podsetimo, dogodila u subotu oko 13.20 sati na mestu Bojanići kod Ušća, na putu Raška-Kraljevo. Porodica Lazović i njihova komšinica bili su u automobilu marke "ford" koji se sudario sa vozilom Vojske Srbije kojim je upravljao M. V. koji je nakon nesreće priveden. 

- Evo prođe vikend, i sve nam je teže. Pitamo se kako je moguće da je dobroj Mirjani u trenu nestala cela porodica, njena dečica kojom se ponosila. Čuli smo da je fizički dobro, ali da se stalno pita zašto joj je Bog priredio ovako iskušenje - kažu komšije i dodaju:

- Porodica Lazović je bila veoma pobožna, često su posećivali crkve i manastire, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori. Učili su i dečicu pravim vrednostima, a sada je sve džaba. Nema ih više.

Rođaka poginule Dijane Kutlačić, koja živi u komšiluku stradale porodice rekla je za Kurir da je nakon tragedije kuća Lazović ostala pusta.

- Lazovići i Kutlačići su prve komšije, lepo su se slagali i družili. Njihove kuće sada su zauvek zavijene u crno. Išla sam da izjavim saučešće... Prolazim pored kuće Lazovića i vidim spuštene roletne na pola, veš na žici, igačke po dvorištu, bicikl i trotinet. Žurili su na sabor, pa nisu sklonili stvari. Mislili su ima vremena, skloniće kad se vrate, a oni se vraćaju u sanduku - kaže neutešna žena i dodaje:

R, Privatna Arhiva, RINA  Stradala Dijana Kutlačić

- Steglo mi se i srce i celo telo. Pomislim Bože, pa što si ih uzeo, trebali su da žive, da im se radujemo. Preteško je sve ovo. 

Istragu posle teške saobraćajne nesreće vodi Više javno tužilaštvo u Kraljevu, koje je naložilo obdukciju tela nastradalih. Vozač Vojske Srbije trebalo bi da bude saslušan, a inače njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.