ČETVORO DECE UMRLO OD TROVANJA! Trudna majka im spremala knedle, policija u stanu zatekla GOMILU HEMIKALIJA - Došli u bolnicu sa teškim simptomima (VIDEO)

Najmlađe imalo samo šest godina, najstarije 13.

Telegram/Shot Proverka/ГСУ СК России по Красноярскому краю

Četvoro dece preminulo je od trovanja u ruskom gradu Krasnojarsku. Kako je saopštila policija, u kuhinji gde je živela porodica pronađene su hemikalije, antibiotici za životinje i nepoznate supstance.

- Iz porodičnog stana odneli smo hranu, materiju svetle boje u vrećici bez oznaka koju smo našli u ormariću u kuhinji, kao i antibiotik za stoku koji je bio smešten u frižideru - naveli su iz istražnog komiteta.

S obzirom na loše stanje stambenog prostora, tužilaštvo će proveriti rad socijalnih službi.

Prema rečima roditelja, na dan trovanja kuća je tretirana insekticidom dihlorvosom, a deca su u to vreme šetala napolju. Onda su se vratili, a majka je počela da sprema večeru. Prilikom ispitivanja žena je rekla da u hranu nije dodavala nikakve strane materije.

Istraga ide u tri pravca - trovanjem hranom iz porodice, izlaganje po život opasnoj materiji u kuvanoj hrani i trovanje hemikalijama iz kućne radinosti.

Telegram/Shot Proverka  Majka otrovane dece i snimak iz prodavnice gde je kupila hranu

Roditelji i četvoro dece (6, 11, 12 i 13 godina) otišli ​​su kod lekara žaleći se na mučninu i povraćanje ujutru 21. septembra.

Ispostavilo se da su dan ranije večerali knedle kupljene u prodavnici i piletinu. Cela porodica je hospitalizovana. Ubrzo se zdravstveno stanje šestogodišnje devojčice i trinaestogodišnjeg dečaka naglo pogoršalo i oni su umrli u bolnici.

Ostali su prevezeni helikopterom hitne pomoći u kliniku u Krasnojarsku. Uprkos naporima lekara, preminulo je još dvoje dece - devojčice od 11 i 12 godina.

Smrt je nastupila od toksičnog dejstva neidentifikovane supstance.
Stanje roditelja se ocenjuje kao stabilno, i oni su u svesnom stanju.

Majka preminule dece je trudna.

Porodica je vodila farmu i uzgajala domaće životinje.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

"DECA SU PILA KAO NAŠI BOEMI U SKADARLIJI, NISU SVESNA OPASNOSTI" Toskigolog otkrio šta može da im bude POSLE TROVANJA ALKOHOLOM  Kurir TV