Yasmin Levy u Beogradu: Prvi put uz simfonijski orkestar za nezaboravno veče u Sava Centru

Jedna od najvećih zvezda svetske “world music” scene, muzička umetnica Yasmin Levy nastupiće 30. oktobra na sceni obnovljene Plave dvorane Sava Centra. Srpska publika već obožava ovu umetnicu, koja je odlučila da upravo u Beogradu prvi put u svojoj karijeri održi celovečerenji koncert u pratnji simfonijskog orkestra.

Nebojša Babić

- Prvi put u životu ću svoje pesme interpretirati u pratnji simfonijskog orkestra. Imati na sceni svoj bend i simfonijski orkestar je ostvarenje mog sna. Toliko zvukova, različitih instrumenata, stilova i muzičkih svetova će se objediniti. Gajim veliku ljubav prema orkestru i veoma sam radoznala da orkestar spojim sa bendom koji ima potpuno drugačiji ukus i senzibilitet. Uzbuđena sam povodom ovakve prve saradnje i počastvovana što ću to iskustvo upravo podeliti sa publikom u Srbiji. - izjavila je Jasmin.



Simfonijski orkestar Radio – televizije Srbije već je pratio značajne svetske umetnike, između ostalog i najboljeg tenora sveta Andrea Bočelija na koncertima u Beogradu i Abu Dabiju, a u pripremu koncerta sa Jasmin Levi uključeni su ne samo domaći muzičari, već i naši kompozitori i aranžeri.

Nebojša Babić 

- Ovako veliki projekat pokazaće raskoš talenta naših muzičara i stvaralaca, koji će u simbiozi sa umetnicom kakva je Jasmin Levi sigurno dati vrhunski proizvod. Srećni smo da ćemo publici u Sava Centru prirediti nezaboravno veče i koncert koji će dugo pamtiti. - najavljuju iz agencije Stars & More, koja je i organizator koncerta.



Ulaznice za koncert Jasmin Levi u prodaji su na blagajni Ticket Vision-a u komercijalnoj zoni Sava Centra (ulaz iz ulice Miletnija Popovića), kao i online na https://tickets.rs/tour/yasmin_levy_1504.

Nebojša Babić 


Jasmin Levi sa svojim hitovima “Alegria”, “Una noche mas”, “Adio kerida”, ubraja se među umetnice koje publiku osvajaju izvanrednim vokalnim sposobnostima, jakim emocijama i upečatljivom interpretacijom. Spajajući tradicionalan i moderan zvuk, Jasmin peva o neprolaznim temama ljubavi, patnje, sreće, nostalgije stvarajući posebnu atmosferu i uvlačeći publiku u muzički svet protkan emocijama. Tako, uverljivost i intenzitet njenog izvođenja postaju katarzično iskustvo prožeto empatijom. Svi oni koji imaju priliku da prisustvuju koncertima, mogu da se poistovete sa različitim sudbinama likova i radnji pesama čije su (univerzalne) priče sačuvane od zaborava kroz različite kulture i tradicije. Možda bi se uputstvo za muzička putovanja, kako Yasmin Levy opisuje svoje koncerte, moglo pronaći u smernicama – prepusiti se, osetiti i uživati u oslobađajućem delovanju muzike.

Promo tekst