ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! Zdravko Čolić nije Bosanac: Ovo je istina o njegovom poreklu, on o tome nikada nije govorio

Kurir Televizija

O životu pevača Zdravka Čolića ne zna se mnogo, a o njegovoj porodici i poreklu još manje, pa je zato i mnoge iznenadila informacija da on nije Bosanac.

Retko se mogu i videti njegove fotografije iz svakodnevnog života, ali je na jednoj Fejsbuk stranici objavljena jedna iz 1962. godine, kada je Čola imao 11 godina.

Inače, pevač je rođen u Sarajevu, a njegovi koreni su iz malog hercegovačkog sela Vlahovići.

Zdravko je, kako već svi znaju, rođen u Sarajevu i svi ga smatraju Bosancem, a u stvari je čist Hercegovac - i majka i otac su mu Hercegovci.

Sam Čola je retko pričao o svojoj porodici, tek nekoliko puta je spominjao Trebinje i Stolac, majčino rodno mesto Trebinjske šume, ali Vlahoviće nikada. A Čolići su baš iz Vlahovića, jedno od većih sela, 15 kilometara od Ljubinja. Bilo je tu nekada više hiljada meštana, škola, crkva, a sada u njemu živi tek dvoje starijih i Milivoje Čolić (49), jedan od retkih koji se vratio u selo i tu živi, tik uz poveliku kamenu kuću gde su rođeni Zdravkovi otac Vlado, ded Dušan.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Vlade Divac zapevao Čolinu pesmu  Instagram/ana_divac/