PREMIJER ODGOVORIO ĆUTI: Vaša politika o KiM može biti izdaja ili rat, ne živite vi od poslaničke plate, to znaju i vaše kolege

Vrlo je teško dati ozbiljniji odgovor na nešto što nije bilo sasvim jasno izneto, naveo je premijer

Zorana Jevtić

Premijer Miloš Vučević odgovorio je danas na Sednici Skupštine opozicionom poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti, istakavši da mu je vrlo teško da da ozbiljniji odgovor na nešto što Jovanović nije znao da iznese te da se bolje koncentriše sledeći put.

"Vrlo je teško dati ozbiljniji odgovor na nešto što nije bilo sasvim jasno izneto. Vi ste pokušali da otvorite sve teme koje vidite kao medijski atraktivne i da navodno pokažete odustvo bilo kakvog straha da nam saspete sve u lice, a bilo bi bolje da ste se koncentrisali. Preleteli ste od litijuma, rafala, plata, KiM, bez ijedne činjenice koja bi trebalo da potkrepi ono što ste hteli da navedete. Morate da razlikujete šta je EKSPO kao manifestacija, a šta je projekat razvoja Srbije 2027, u koji spada i EKSPO", rekao je premijer i dodao:

"Zato imate nerazumevanje šta podrazumeva ceo taj finansijski paket i rasta BDP, rebrendiranja Srbije u međunarodnim okolnostima i daleko bolje pozicioniranje Srbije. Nisam razumeo, je l’ ste vi za kupovinu rafala ili protiv? Verujem da je to dobra akvizicija za vojsku i Ministarstvo odbrane, a da je dobra i geopolitička odluka. Dotakli ste se KiM, to mi je posebno interesantno. Ja se radujem da pričam o KiM s vama, pod jednim uslovom- da mi vi jednom kažete kakva je vaša politika o KiM, a da ne kažete suprotna od naše politike, jer to suprotno može da bude izdaja KiM, a može da bude i rat. Kada budete izneli jednom vašu poltiku tada ćemo moći da pričamo o KiM.

Premijer je opoziciju podsetio i na iznošenje svoj ekspozea 1. maja, u kojem je govorio i o Kosovu i Metohiji.

"Vi ste vikali da je to dosadno, da preskočim. To može da se nađe u zapisnicima, video zapisima. A oko vaše plate, i vi i vaše kolege iz poslaničkog kluba znaju da znate da ne živite vi od te plate, da živite od budžetskih prihoda iz Republike Srbije", naveo je premijer.

Šef odborničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta danas je svojim izlaganjem u Skupštini izazvao polemiku i reagovanja, kao i opomenu, jer nije poštovao poslovnik.

Obrativši se ministarki Milici Đurđević Stamenkovski, Jovanović je kritikovao politiku koja se vodi prema Kosovu i Metohiji, tvrdeći da su Srbi "ostavljeni na cedilu".

Upitao je i predsednicu Skupštine zašto se beži od sednici na kojoj će se raspravljati o tome šta se dešava na KiM.

"Što vi čekate opoziciju, što vi ne skupite sami potpise? Vi ste ovde suverena većina. Što bežite od onog što se dešava na Kosovu i Metohiji?",  upitao je Jovanović kao i zašto se beži od te sednice.

On je pozvao i predsednika Republike da dođe u Skupštinu i kako je rekao, da se pogledaju "oči u oči".

Kurir.rs

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Miloš Vučević  Instagram