RAZGOVOR O DALJOJ SARADNJI I RAZMENI ISKUSTAVA IZMEĐU SRBIJE I MAĐARSKE: Budimpešta prati dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini sa naročitom pažnjom

Delegacija Srbije predvođena generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Dušanom Kozarevim sastala se sa kolegama iz Mađarske na čelu sa državnom sekretarkom za javnu upravu Ministarstva inostranih poslova Mađarske Ester Đarmati.

Foto: MSP

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Dušan Kozarev sastao se u Budimpešti sa državnom sekretarkom za javnu upravu Ministarstva inostranih poslova Mađarske Ester Đarmati.

Prilikom susreta, konstatovan je najviši nivo međusobnih odnosa i zajednički ocenjeno da maksimalno usaglašene političke nivoe treba reflektovati na operativno-tehničkom planu kada je reč o administraciji.

S tim u vezi, sagovornici su razgovarali o značaju intenziviranja poseta u cilju razmene iskustava, posebno u vezi sa radom sistema pružanja međunarodne razvojne pomoći čijem uspostavljanju Srbija teži, ali i o širenju mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu u zajedničkom korišćenju dva ministarstva spoljnih poslova, po principu kolokacije.

Foto: MSP  Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Dušan Kozarev sa državnom sekretarkom za javnu upravu Ministarstva inostranih poslova Mađarske Ester Đarmati.

Razgovor se odnosio i na situaciju na Kosovu i Metohiji i izuzetno teškom položaju Srba pod terorom režima Aljbina Kurtija, uz konstataciju da Mađarska prati dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini sa naročitom pažnjom.

Kozarev je posebno zahvalio domaćinima na podršci u nedavnoj borbi u Generalnoj skupštini UN po pitanju rezolucije o Srebrenici.

U okviru posete Mađarskoj, Kozarev je prisustvovao i koncertu u čast 40 godina od ustoličenja njegovog visokog preosveštenstva mitropolita budimskog gospodina Lukijana i radno posetio Ambasadu Srbije u Budimpešti gde je sa ambasadorkom Aleksandrom Đurović i osobljem razmotrio relevantna tekuća pitanja.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

VIŠE OD 50 STRANICA O DETALJIMA NAPADA NA SRBE NA KiM! Silvija Slamning otkriva: Postoji eksponencionalni rast od 2021. godine, ovo je puzajuća oluja  Kurir televizija