SASTANAK DRŽAVNOG SEKRETARA JOVIĆA SA AMBASADOROM UJEDINJENOG KRALJEVSTVA FERGUSONOM: Razgovarali o saradnji i teškoj sitaciji u kojoj se nalaze Srbi na KiM

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Damjan Jović i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Edvard Ferguson održali su sastanak u kome su govorili o saradnji dveju zemalja, ali i pitanju KiM.

Foto: MSP

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Damjan Jović sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Republici Srbiji Edvardom Fergusonom.

Tom prilikom, sagovornici su ukazali da su odnosi dve zemlje dobri i razvijeni, posebno na ekonomskom i investicionom planu.

Sa druge strane, prema njihovim rečima, postoji značajan prostor za dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao i političkog dijaloga na svim nivoima.

Foto: MSP  Sastanak Damjana Jovića i Edvarda Fergusona

Državni sekretar je informisao sagovornika i o aktuelnim prilikama na Kosovu i Metohiji, te izrazio zabrinutost zbog izuzetno teškog položaja srpske zajednice u našoj južnoj pokrajini.

Jović je naglasio da se jednostranim i eskalatornim potezima Prištine svakodnevno krše osnovna ljudska, politička i ekonomska prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

"Zbog KiM smo trpeli NATO agresiju!" Da li Beograd treba da napusti pregovore sa Prištinom? Koprivica tvrdi: Formiranje Zajednice srpskih opština nije rešenje!  Kurir televizija