VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNIKOM KIPRA: Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom, razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN

Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom.

"Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN, kao i o doprinosu koji sve zemlje članice mogu da daju u pronalaženju rešenja za postojeće izazove", naveo je predsednik Vučić na Instagramu i dodao:

"Zahvalio sam Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije istakavši da naša zemlja, poštujući povelju UN i međunarodno javno pravo, daje punu podršku suverenitetu Kipra.

Govorio sam i o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zahvalio Kipru na nedvosmislenoj podršci našoj zemlji na putu ka EU.

Saglasili smo se da je 79. Generalna skupština UN odlična prilika da se svetski lideri sastanu i razgovaraju o globalnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Iskoristio sam priliku da pozovem predsednika Hristodulidisa da poseti Srbiju, čime bi nam učinio ogromnu čast i dao novi zamah našim sveukupnim odnosima".

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja  Kurir televizija