"RUSIJA JE UVUKLA UKRAJINU U ZAMKU, 15.000 VOJNIKA SE NA ŽALOST NEĆE VRATITI KUĆI" Surova analiza novonastale situacije na frontu: Ovako manevrišu strategijom

Kurir Televizija

Rat u novoj fazi, a ključni događaji u ratu Rusije i Ukrajine su da iz Kremlja navode: „Ne postoji alternativa ratu osim da Rusija pobedi“. Volodimir Zelenski je napravio plan za kraj rata, koji je nazvao "plan pobede" i otputovao u SAD da ga predstavi predsedniku Džozefu Bajdenu.

Tražiće od saveznika da dopusti Kijevu da napada ciljeve u Rusiji zapadnim oružjem dugog dometa. Rusija ne ćuti, već ljuto upozorava: “Ako Ukrajina napadne raketama dugog dometa, odgovorićemo na brutalan način” Nuklearni sukob doći će do Amerike.

Shutterstock 

Situacija se usložnjava, rizici postaju dramtičniji, a gosti "Usijanja" koji su komentarisali novonastalu situaciju u ovom ratu bili su Ivan Miletić, stručnjak za odbranu i bezbednost, zatim Branimir Đokić, stručnjak za spoljnu politiku i Slobodan Dimitrijević, predsednik Srpsko ruskog pokreta. 

Dimitijević je izneo poslednja saznanja vezana za Kursku oblast, pa je diskutovao o tome da li je ruska vojska pokazala inferiornost time što je dopustila da Ukrajina zauzme deo teritorije:

- Svakako da nije pokazala inferiornost, bez obzira na to šta tvrde mnogi analitičari. Trebalo bi makar malo poznavati taktiku koju Rusija kroz istoriju demonstrira već vekovima. Moje mišljenje je da je to zamka u koju je uvučena vojska Ukrajine i izginuće sve to što je ušlo na taj prostor, to je 15.000 vojnika koji se na žalost neće vratiti kući. Zaista mislim kada kažem na žalost. Jednostavno, Ukrajina ne može da odbrani ni deo svoje teritorije, a kamoli celu, bez obzira što je pomoć za nju relativno jaka, iako je prepolovljena. Situacija je na žalost takva, bez obzira na to šta mediji prikazuju, da ukrajinski narod gine, svakako gine i ruski, ali šest puta manje. Rusija ne ratuje snagom kojom bi mogla, već je oprezna, spremna i na drugačija sukobljavanja, kada govorimo o Finskom zalivu, Baltiku... To je jednostavno, uz Ameriku, najozbiljnija vojska sveta, sa dugom tradicijom i najškolovanijim stratezima.

Đokić je komentarisao da li je ovo zaista zamka ili je Rusija pokazala da ima slabe tačke time što su Ukrajinci ušli u pomenutu Kursku oblast:

- Ne mislim da je to zamka, očigledno da Rusija nije imala kapacitete da odgovori tome. Nije to zamka, glavni razlog zašto je to Ukrajina uradila jeste da pokaže Zapadu da ona može da odnese pobedu jer se na Zapadu vodi polemika da li treba dogovor postići sa Putinom ili treba ići na potpunu pobedu, a upravo ovo drugo Ukrajina želi. Ovime su pokazali da mogu. Smatram i ja da mogu, pokazali su to za dve i po godine. Rusija se nikada u istoriji nije pokazala kvalitetno, uvek je bila neorganizovana, korumpirana, dajte mi jedan rat koji je Rusija pobedila, recimo Drugi svetski rat, to je bila pirova pobeda jer su izgubili 20 miliona ljudi

This browser does not support the video element.

Analiza novih okolnosti rata između Rusije i Ukrajine  Kurir televizija

Miletić je izneo tvrdnju oko toga da li se ovim potezom Ukrajinaca razbio mit o jačini Rusije i njene vojske:

- Mene je taj mit o nepobedivosti Rusije držao prvih pet dana ovog rata, a za razliku od sagovornika, ja ne verujem da Ukrajina može da pobedi Rusiju, ali ne verujem ni da je ovo zamka. Ovo gledam kao pokušaj Ukrajine da pokaže saveznicima da mogu nešto da urade kako bi nastavili sa podrškom. Pokušali su i da utiču na ideju da treba da se ispregovara neki mir sa Rusijom. Zato Zelenski pokušava da nešto izvede, jer ni sam ne zna kakvi će biti rezultati izbora u Americi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA" Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA  Kurir televizija