Dodela Oskara će se ubuduće odvijati i van Sjedinjenih Američkih Država: Akademija filmskih umetnosti i nauke objavila je sjajne vesti za sve filmske umetnike

Akademija filmskih umetnosti i nauke sledećeg meseca održaće prvu ceremoniju dodele Oskara van SAD

AP Chris Pizzello

Akademija filmskih umetnosti i nauke sledećeg meseca održaće prvu ceremoniju dodele Oskara van Sjedinjenih Američkih Država, dodeljujući prestižne godišnje studentske nagrade u Londonu.

Svečanost će se održati 14. oktobra na Lester Skveru u britanskoj prestolici i biće prva međunarodna svečanost Akademije filmskih umetnost i nauke, čije je članstvo poslednjih godina naglo poraslo na globalnom nivou.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Među pobednicima, koji su unapred objavljeni ove nedelje, biće "Au Revoir Mon Monde", francuski animirani film o čoveku zarobljenom u kostimu divovske ribe koji trči ​​kroz grad dok svet završava u tajanstvenoj kiši meteora.

Ostali uključuju tajvanski eksperimentalni film o tinejdžerskom otkrivanju seksualnosti, kratkometražni film smešten u vreme izbijanja kuge u Kini 1910. godine, kao i dokumentarac iz izbegličkog kampa "Rohingya" u Bangladešu.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prvo, drugo i treće mesto biće objavljeni na svečanosti, a svi pobednički filmovi moći će da se takmiče za glavne dodele Oskara sledećeg marta meseca.

Jedna petina članova Akademije ne dolazi iz SAD-a, kao ni više od polovine novih članova koji su pozvani da se pridruže ove godine, uključujući rediteljku filma "Anatomija pada" Justin Triet i zvezdu filma Sandru Hueler.

Akademija, čiji su članovi postigli izvrsnost u svojim poljima, od glume i režije do kostimografije i šminke, glasa svake godine za dobitnike Oskara.

(Kurir.rs/ShowBuzz/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

"AKO OVAJ FILM NE DOBIJE NIŠTA, ONDA RECI DA JE LOŠ FILM!" Eva Ras obrusila na reditelja zbog pljuvotine predstavnika za Oskara  Kurir televizija