"Da li biste radije spasili tuđe dete ili svog psa?" Bizarna rasprava na mreži "X", zbog stava jedne Srpkinje nastao pravi haos: "Ne bih ni sekund razmišljala"

Sve je počelo kad je korisnica napisala da joj nikada prvi izbor ne bi bilo nečije dete u odnosu na psa

Shutterstock

Na društvenoj mreži "X" (bivši Twitter) došlo je do bizarne rasprave među sugrađanima- Da li biste radije spasili tuđe dete ili svog psa? Iako je mnogima, kako kažu, odgovor bio potpuno logičan, bilo je i onih korisnika ove mreže koji su izrazili stav da "nikada ne bi radije spasili tuđe dete kom je život ugrožen, već sopstvenog psa". Ovakvi komentari izazvali su bes kod mnogih, te se rasprava nastavila u komentarima kilometarske dužine.

Naime, sve je počelo od objave korisnice koja se predstavlja pod nadimkom "melanezijska žaba", koja je prva napisala da joj nikada prvi izbor ne bi bilo nečije dete u odnosu na psa.

"Stvarno ne znam odakle vam ideja da vaša deca treba da mi budu važnija od mog psa, ali to jednostavno nije tako. Neka su vam svima živa i zdrava, meni ne znače ništa", piše u njenoj objavi.

Shutterstock 

Komentari su odmah krenuli da se nižu jedni za drugim, a dok su mnogi oštro osuđivali ovaj stav, bilo je i nekoliko njih koji su podržali sugrađanku.

"Kako uopšte dođosmo do biranja između života deteta i psa?", upitao je jedan korisnik društvene mreže.

Ipak, odmah je usledio i odgovor autorke originalne objave:

"Dođosmo tako što velike mamike smatraju da treba da im se poklonimo i da nam njihova deca budu prioriteti u životu", napisala je ona.

"Životi tuđe dece ne vrede ni koliko dlaka mog psa"

Uskoro rasprava se proširila, pa su autorku objave drugi korisnici upitali šta bi uradila da neko napadne dete i njenog psa u isto vreme, odnosno koga bi po njenom mišljenju trebalo zaštititi.

"Bilo ko da napada bilo koga treba da popije metak. I čovek koji napada dete, i pas koji napada dete. Jednostavno, brani se slabiji. Da li to znači da mi je u regularnim okolnostima bitniji život npr. tvog deteta, ili mog psa? Pa prijatelju, nije ni blizu. Bukvalno mi životi tuđe dece ne vrede ni koliko dlaka mog psa i to je tako", napisala je ona u odgovoru.

Drugi su pokušali da je opravdaju objašnjavajući da je objektivno život deteta bitniji, ali, s obzirom na to da je u ovom slučaju reč o njenom psu, ona to shvata ličnije.

Ipak, pojedine je zanimalo šta bi uradila u situaciji gde treba da spasi dete ili psa iz požara, a odgovor je još bizarniji.

"To nikad ne možeš da znaš dok se konkretno ne desi. Sasvim sam sigurna da vi nikad ne biste stavili mog psa ispred vašeg deteta na primer, pa zašto onda očekujete da je meni važnije nešto vaše u životu od nečeg mog pa bio to i kanarinac?", napisala je ona.

Pojedini su joj poručili da bi zbog ovakvog razmišljanja treba da završi u zatvoru, a onda je usledio odgovor:

"Nećete mi biti važniji vi i vaša deca ispred bilo čega mojeg ni za milion godina, pa ni tad".

Shutterstock 

"Ne bih ni sekund razmišljala"

Na kraju polemike, oglasila se još jedna korisnica "X" mreže koja je poručila da ima 4 psa i da ih obožava. Ipak, u situaciji u kojoj je potencijalno ugrožen život deteta, kako kaže, ne bi ni razmišljala.

"Čitam jutros polemiku oko spašavanja, spasiti tuđe dete ili psa. Pa ovako da vam napišem: Imam 4 psa. Volim ih sve baš baš mnogo. Ne daj Bože da mi ih neko povredi, svašta ni bilo. Kada bih morala da biram između ta moja 4 psa i tuđeg deteta, ne bih ni sekunde razmišljala, spasila bih to dete. Toliko je ovaj svet postao bolestan, veliki broj ljudi je podlegao pogrešnim uticajima, da sam ja bez teksta. Imam samo jedno da kažem Nek nam je Bog u pomoći", nadovezala se ona.

Međutim, i ispod njene objave našla se korisnica pod nadimkom "Hurem", koja je ostavila komentar "uznemirujućeg" sadržaja.

"Nikada ne bih izabrala tuđe dete umesto svog psa", piše u komentaru.

Kurir.rs/Blic