Autobusi od nedelje kreću sa stanice u Novom Beogradu! Evo kako najbrže i najlakše do tamo, ovo su GSP linije! Ovako je unutra, a postavljaju se i kartomati!

Manje je šaltera, jer se priprema postavljanje kartomata, uz još jednu novu mogućnost - onlajn prodaje karata

RTS Printscreen

BEOGRAD - Od nedelje, 29. septembra, svi međugradski autobusi polaziće sa nove stanice u Bloku 42 u Novom Beogradu. Zbog toga je na staroj beogradskoj autobuskoj stanici cela ova sedmica u znaku preseljenja.

Na hiljade flajera i obaveštenja o tome kako doći na novu glavnu autobusku stanicu, deli se putnicima na staroj. Poskidani su i neki bilbordi, ali preseljenje se još ne vidi na peronima.

"Generalno smo spremni za veliki dan, 29. septembar. Svi radovi i pripreme idu kako treba ", navodi Željko Pavićević, direktor marketinga BAS-a.

Prostorije administracije i komercijale još nisu preseljene sa stare autobuske stanice. Kamera je možda prvi put zavirila unutra, a verovatno i poslednji. Fascikle i registri se još ne pomeraju, ali je smanjena šalter sala za prodaju karata.

"Naši biletari svakodnevno posećuju novu lokaciju kako bi se adaptirali na buduće poslovne procese, na prostor. Jer, prosto u jednom danu, odnosno u jednoj noći, prestaće sa radom stanica ovde u Železničkoj 4 i otpočeće na Novom Beogradu", kaže Pavićević.

I zaista, neki prodavci karata su na novoj stanici u Bloku 42. Kojim prevozom su stigli i utisci o novoj radnoj srediti – suština je priče. Kada se sadašnji snimci unutrašnjosti stanice uporede sa onim iz maja ove godine, uočljive su znatne promene.

RTS Printscreen 

Kartomati i onlajn prodaja karata

Kablovi se više ne vide, ali iza staklene pregrade još nema ni kompjutera. Manje je šaltera, jer se priprema postavljanje kartomata, uz još jednu novu mogućnost - onlajn prodaje karata. Od karata se živi i na tome se ovih dana radi.

"Ne menja se ništa, to i jeste najveća prednost našeg sistema, što u trenutku kada se ovde bude ugasio sistem i otpratio poslednji autobus sa ove lokacije, na Novom Beogradu, u Bloku 42, počeće sa radom nova stanica, kao da je tamo sve vreme", objašnjava Pavićević.

RTS Printscreen 

Vidljiv je i natpis za novu autobusku stanicu, čisti se okolni prostor. Posla i sitnica na pretek, kaže Dejan Spasić, koordinator radova. Optimista je, kao i sve kolege, i smatra da putnici neće biti ni malo uskraćeni.

RTS Printscreen 

Linije gradskog prevoza do nove autobuske stanice

Tramvajske linije:

od Ustaničke – 7

sa Banjice – 9

od Kalemegdana (sa Dorćola) – 11

sa Banovog brda – 13

Autobuske linije:

sa Zelenog venca – 60, 60L, 67

sa Banovog brda –85

sa Vidikovca – 89

sa Bežanije – 93

iz Bloka 45 – 94 i 95

od Železničke stanice Beograd centar do Aerodroma "Nikola Tesla" - 600

od Vukovog spomenika do naselja Belvil – EKO 1

Kurir.rs/RTS