DA LI JE BIO PENAL ZA ZVEZDU U DERBIJU?! Sudijski ekspert se oglasio tri sata posle ponoći, evo šta je rekao o odluci Novaka Simovića

Crveno-beli su do prednosti u Humskoj stigli udarcem sa bele tačke.

Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Partizan rezultatom 4:0 u 174. "večitom" derbiju i napravili dodatnu prednost na tabeli Superlige.

Pravi junak gostujućeg tima na ovoj utakmici bio je senegalski napadač Šerif Endiaje koji je postigao het-trik, a njegov prvi pogodak dogodio se nakon što je sudija Novak Simović dosudio kazneni udarac.

O tome se oglasio i sudijski analitičar Raka Đurović, zanimljivo je da je to uradio u tri sada posle ponoći.

Iako u prvi mah većina ljudi na stadionu nije bila sigurna zbog čega je VAR soba pozvala Simovića da pogleda snimak detalja iz kaznenog prostora Partizana, glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku. Po Rakinom mišljenju, u toj situaciji nije pogrešio - odluka je ispravno doneta jer je ruka veznog fudbalera Partizana Stefana Kovača bila ispružena dok je on ležao na travi.

"Neko od navijača poredi situaciju sa derbija i onu sa gostovanja Crvene zvezde Napretku. Nema govora, igrač Partizana svesno pruža ruku i inicira kontakt sa loptom. Nema nikakve dileme. Može da promakne glavnom sudiji, ali konačno i VAR da pokaže svetlu stranu", napisao je Đurović.

Uz opasku da se meč Crvene zvezde i Napretka igrao u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić", a da je sudijski analitičar napravio grešku u tvitu podsetićemo vas i na taj dosuđeni penal. Crvena zvezda je do prednosti stigla pogotkom sa bele tačke nakon što je Pavle Ilić dosudio kazneni udarac, a Raka Đurović smatra da to nije trebalo da se dogodi.

"Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac. Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Crvene zvezde", napisao je na svom profilu Đurović o situaciji nakon koje se Bruno Duarte upisao u strelce.

Kurir sport/Mondo

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Podrška za igrače Partizana  MONDO