PRVA IZJAVA MAJKE MALENE DANKE POSLE PODIZANJA OPTUŽNICE: Samo želim da znam gde mi je dete! Svi i dalje krive mene a zaboravljaju šta su rekla njih dvojica

"Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gde mi je dete, da imam gde da odem sveću da mu zapalim", kaže ona

Privatna Arhiva, Petar Aleksić

"Verujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na veštačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se veštači. Svi su zaboravili šta su njih dvojica rekli kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku!"

Ovako 15 minuta nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) govori njena majka Ivana.

"Samo želim da znam gde mi je dete!"

Kako kaže, jako je teško, bol koju oseća niko ne može da razume. Ona šest meseci od nestanka voljene ćerkice želi samo jedno - da zna gde joj je dete!

- Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gde mi je dete, da imam gde da odem sveću da mu zapalim! - kaže nam Ivana. Prema njenim rečima, svi su zaboravili šta su osumnjičeni za ubistvo njene ćerkice govorili nakon što se pojavio snimak iz Beča devojčice za koju se mislilo da je njena Danka.

- Oni su tada rekli: "Brate, izvukli smo se". Svi su to zaboravili, svi i dalje krive mene - kaže ona sa neverovatnom teskobom u glasu.

Nemanja Nikolić 


Poslednjih šest meseci Ivana prolazi kroz pakao. Pored gubitka deteta, činjenice da ne zna šta se desilo sa njom, ona brine za svoju bezbednost, ali i bezbednost svoje drugo dece. Neke situacije ona je prijavila policiji.

"Brinemo se za svoju bezbednost"

- Jedna žena, mislim da je poreklom iz Zlota, koja se druži sa Radetom, ocem od Dejana Dragijevića pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru sa državom učinila nešto detetu. Govori da je moje dete u Nemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gde živimo, gde su nam vrata - kaže uplašeno Ivana.

Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu iz Bora. Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Privatna Arhiva, Petar Aleksić 

Tužilaštvo je dalo predlog da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

Policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tela devojčice. Uzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sekira, dva noža za klanje svinja... Sa Radoslavom je uhapšen i njegov sin Dalibor koji je preminuo samo dan kasnije u prostorijama Policijske uprave Bor.

On je, navodno, pre smrti priznao da je pomogao bratu da premesti delo Danke. Nedugo nakon Daliborove sahrane, preminula je majka braće Dragijević, a supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana Dragijević, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i Dejan i Radoslav.

Kurir.rs/Blic

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA" Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo  Kurir televizija