Aleksandar naseo na prevaru pa sad upozorava sve: "Zaustavila me dvojica u BMW- u i rekli da su..." Shvatio da je nasameren tek kad je ostao bez para

Shutterstock

Aleksandar S. nedavno je nasamaren na putu ka Vognju. Postao je žrtva prevare i odlučio da obavesti javnost kako bi upozorio druge vozače.

Naime, u nedelju, kod pružnog prelaza pre Vognja, zaustavila su ga dva muškarca, koji su tražili pomoć od prolaznika. Predstavili su se kao turisti iz Dubaija, putujući tamnosivim BMW-om sa engleskim tablicama, i tvrdili da nemaju novca za gorivo zbog problema sa bankovnom karticom.

- Zaustavio sam se i, nažalost, poverovao njihovoj priči. Ljudski je pomoći nekome u nevolji. Iako mi je njihova priča bila sumnjiva, odlučio sam da im sipam gorivo na obližnjoj pumpi. Nakon toga, jedan od njih je tražio da mu kupim i cigarete, što sam odbio, ali sam tada shvatio da sam verovatno prevaren - napisao je Aleksandar.

Shutterstock 

Ipak, on ih je ponovo video istog dana u industrijskoj zoni kod Rume. Prevaranti su promenili taktiku – jedan je ostao u automobilu, dok je drugi stajao pored puta.

- Otišao sam do industrijske zone nešto na kratko i u povratku su isti stajali na proširenju za jednu fabriku. Stao sam ponovo kad sam ih video i kad su me primetili, brzo je momak seo u auto, nasmejao se dok je drugi sedeo i pio pivo u kolima i dao gas. Razočaran sam jer sledeći put neću pomoći nekome kome je stvarno potrebna pomoć. Podelite priču da još neko ne nasedne kao što sam nažalost ja.

Ovi prevaranti su po Aleksandru koristili lažnu priču o problemima s bankom i obećavali su "skupoceni nakit" u zamenu za novac ili usluge. Iako je namera građanina bila da pomogne, na kraju je shvatio da su ga iskoristili.

- Razmišljam o tome kako sledeći put možda neću pomoći nekome kome je zaista potrebna pomoć zbog ovog iskustva - rekao je razočarano.

Saveti za vozače:
  1. Uvek budite oprezni prema ljudima koji traže novčanu pomoć na putu.
  2. Ne prihvatajte „skupocene“ predmete u zamenu za pomoć.
  3. Ako sumnjate na prevaru, prijavite incident policiji.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!  kurir televizija