Naoblačenje iz Crne Gore i BiH juri ka Srbiji, oglasio se RHMZ: U ovim delovima se danas očekuju pljuskovi, upaljen meteo alarm

U Banatu i Pomoravlju upaljen je žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je ovo upozorenje na snazi u Sremu i zapadnoj Srbiji zbog grmljavine.

Shutterstock

Naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa područja Crne Gore, BiH i Slavonije u jugozapadnoj struji premešta se ka našoj zemlјi,  najavio je RHMZ.

U najavi dalje piše da se tokom prepodneva padavine prvo očekuju u jugozapadnim, sredinom dana u zapadnim, a posle podne ponegde i u ostalim predelima Srbije.

Hidrološko upozorenje

Na snazi je i hidrološko upozorenje RHMZ, u kom se navodi da se vrh talasa na Dunavu kod Bezdana i Apatina očekuje se 25. septembra, kod Bogojeva 26. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra.

Upaljen meteo alarm

U Banatu i Pomoravlju upaljen je žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je ovo upozorenje na snazi u Sremu i zapadnoj Srbiji zbog grmljavine. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pritnscreen/RHMZ  Upaljen meteo alarm

Vreme narednih dana

Sreda: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 23 do 27 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. 

Četvrtak: Ujutru hladno, a po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije mestimično magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine i u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Petak: Ujutru hladno, a po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije mestimično magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i planinskim povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena.