UHAPŠEN STRAŽAR ZAPOSLEN U CZ-U: Pokušao pritvoreniku da unese marihuanu, evo ko je poslao drogu u pritvor

Momčilu J. zaposlenom u služni obezbeđenja stavlja se na teret krivično delo primanje mita

Zorana Jevtić

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv radnika službe obezbeđenja Okruznog zatvora u Beogradu Momčila J. (46) zbog sumnje da je od osumnjičenog Filipa S. (20) primio mito, kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku.

- Osumnjičeni su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, a Momčilu J. i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zorana Jevtić  Okružni zatvor u Beogradu


Naredbom o sprovodjenju istrage Momčilu J. se na teret stavlja krivično delo primanje mita, Filipu S. krivično delo davanje mita.


Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni Momčilo J. i Filip S. 21. septembra  oko 19 časova sastali na jednoj benzinskoj pumpi u blizini autoputa, pa je Filip J. ušao u vozilo kojim je upravljao Momčilo J. koji je krenuo na posao u treću smenu.


Tom prilikom je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru Filip S, predao Momčilu J. iznos od 35.000 dinara kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku, raspoređenom u reonu Okružnog zatvora koji je te večeri u svojoj smeni obezbeđivao Momčilo J.

Nakon predaje novca i opojne droge Filip S. je napustio vozilo, a Momčilo J. je krenuo dalje, na posao.