UDOVICA SRPSKOG KRALJA DIJAMANATA OGLASILA SE POTRESNOM OBJAVOM: Pre tačno šest godina Đorđe Mihaljević likvidiran je u poršeu u Johanesburgu

Bugarska misica i udovic ubijenog Srbina objavila je na društvenim mrežama njihove zajedničke fotografije

Printscreen Facbook

 Bugarska misica Natalija Gurkova Mihaljević udovica Đorđa Mihaljevića (44) srpskog biznismena i trgovca dijamantima koji je brutalno likvidiran pre tačno šest godina u Johanesburgu, objavila je na godišnjicu smrti supruga na društvenoj mreži Fejsbuk njihove zajedničke fotografije.

- Počivaj u miru! Šest godina - napisala je na njihovoj zajedničkoj fotografiji bugarska misica i stavila nekoliko srca.


Đorđe Mihaljević, podsetimo, 24. septembra 2018. izrešetan je u plavom "poršeu" u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici, dok je stajao na semaforu. Njegovom automobilu prišli su na motoru maskirani napadači i ispalili veliki broj hitaca, a potom pobegli u nepozatom pravcu. Posle zločina, policija je uhapsila petoricu osumnjičenih koji se dovode u vezu sa zločinom, a jedan od njih je crnogorski državljanin.

- Napadači su neko vreme pratili Mihaljevića. Pre nego što je ubijen na semaforu, bio je na ručku sa prijateljima. Verovatno su dobro poznavali njegove navike, ubijen je kada je krenuo kući - preneli su informacije izvori iz istrage.

Iako teško ranjen u pucnjavi, pokušao je da pobegne. Navodno je dao gas i pokušao da pobegne, ali je uspeo da pređe samo stotinak metara.

Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook, Printscreen/Instagram  Automobil u kom je ubijen


- Mihaljević je zaustavio automobil i uspeo da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je tada policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.
Srpski kralj dijamanata, u Johaseburgu je navodno živeo dugi niz godine i bio je prijatelj sa osuđenima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milanom Đuričićem Mikijem i Dobrosavom Gavrićem.

Vratila se u Bugarsku

U vreme kada je njen suprug ubijen, Natalija je boravila u rodnoj Bugarskoj.
- Natalija kao da je predosetila tragediju. Navodno je supruga, pre nego što je ubijen molila da se odsele iz JAR jer se u toj zemlji više nije osećala bezbedno - preneli su izvori bugarskih medija posle zločina
Posle ubistva supruga, koji je bio poznat kao "kralj dijamanata" bugarska misica se vratila u rodnu zemlju.
- U velikoj ljubavi su proveli više od 15 godina i imaju dvoje dece. I dok je bio živ, često su objavljivali zajedničke fotografije na društvenim mrežama - podsetili su sagovornici posle njegovog ubistv


Podsetimo, dvojica begunaca za kojima je Srbija raspisala poternice skrivala su se u tom gradu pod lažnim identitetima. Gavrić je uhapšen 2011. i od tada je u pritvoru iz kog već 13 godina vodi bitku da ne bude izručen Srbiji u kojoj ga čeka 35 godina zatvora zbog ubistva u Interkontinentalu.
O Milanu Đuričiću Mikiju, ništa se nije znalo od 2006. kada je pobegao iz Srbije pred presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Arkana, sve do 25. aprila 2018. kada je ubijen na identičan način kao Mihaljević - dok je na semaforu u automobilu čekao da se upali zeleno svetlo. Ubice su mu prišle, izrešetale ga kroz prozor kola i pobegle.