Dejana je rođena i živi bez obe ruke: Danas vozi auto, slika, kuva i zajedno s mužem brine o ćerkici! "Bojala sam se kako ću da je uzmem kad nemam ruke" (video)

Pomenula je i predrasude sa kojima se sretala u osnovnoj školi u kojoj nisu bila problem deca nego roditelji koji su rekli da neće da njihova deca idu s njom u školu jer nema ruke

Youtube Printscreen/TV Prva

BEOGRAD - U svetu u kome nijedan prirodni osmeh nije dovoljno savršen, u kome se povećavaju usne i grudi, ona je rođena i živi - bez obe ruke...

Danas vozi auto, slika, kuva i zajedno s mužem brine o malom detetu...

- Motivišem se kroz ljude, volim da budem u okruženju uspešnih ljudi, tu je i suprug koji mi u svemu pomaže, kaže Dejana Bačko, devojka sa krilima, dok se smeši suprugu Marku Nežiću koji je sa njom bio u studiju.

Gostujući na TV Prvoj, Dejana je rekla da njeno detinjstvo nije lepo, i da slika od pete godine. Najveća joj je podrška mama bila i tada i sada jer se borila kao lavica da Dejana ide u redovnu osnovnu školu, završi svoje školovanje.

Dejana je položila i vozački pa sad vozi i automobil. Slika nogama, a isto tako vozi i auto.

Youtube Printscreen/TV Prva 

Sa mužem se upoznala na jednoj edukaciji kojoj je i ona prisustvovala a nekoliko godina posle toga počeli su i da se zabavljaju. Suprug Marko veli da uskače kad je reč o stvarima za koje njoj treba više vremena iako ona to može potpuno sama ali malo duže traje.

Bojala sam se kako ću da je uzmem kad nemam ruke...  

- Bojala sam se kako ću da je uzmem kad nemam ruke... Bilo je i situacija kad sednem i plačem... Sad je lako, ona me zagrli, kaže Dejana s osmehom pričajući o ćerkici Lari koja sada ima 18 meseci. Suprug kaže da su u prvim danima pomagale bake posebno dok bebi nije očvrsnuo vratić.

Dejana kaže da ona nogama radi sve što drugi rade rukama. 

Suprug Marko kaže da je njegova porodica Dejanu odmah prihvatila a da su sve predrasude razbijene kad je Dejana ostala trudna i kad su se svi pitali i sekirali da li će sa bebom biti sve u redu.

Youtube Printscreen/TV Prva 

Pomenula je i predrasude sa kojima se sretala u osnovnoj školi u kojoj nisu bila problem deca nego roditelji koji su rekli da neće da njihiva deca idu u školu sa njom jer nema ruke.

Kad je upisivala Srednju umetničku imala je 99 od 100 bodova ali je direktorka rekla da ne može da se upiše jer kako će da radi grafiku i mozaik posle čega je od komšinice uzela čekić i udara o cigle da dokaže da može.

Youtube Printscreen/TV Prva 

Veli i da najviše mrzi da je ljudi sažaljevaju i kad joj neko kaže da nešto ne može.

Kurir.rs/Youtube TV Prva