PREDSEDNIK SRBIJE OBRAĆA SE VEČERAS OKO 19.30: Vučić govori na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

U Njujorku danas počinje generalna debata 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN), na kojoj će se okupiti više od 140 svetskih lidera i predstavnika država.

Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras oko 19.30 sati na generalnoj debati 79. zasedanja Seneralne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Vučić je prisustvovao sinoć prijemu koji su povodom Samita o budućnosti u Njujorku organizovali nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Namibije Nangolo Mbumba.

Kako je najavio, predsednik Vučić govoriće o poziciji Srbije, njenom pogledu u budućnost, o ekonomiji, ali i o rušenju svih principa međunarodnog javnog prava.

Takođe, predsednik je juče imao poslovne razgovore sa predstavnicima kompanija koje rade u Srbiji, a između ostalih sastao se sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešenal" Jacekom Olčakom, s kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

U Njujorku, podsećamo, danas počinje generalna debata 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN), na kojoj će se okupiti više od 140 svetskih lidera i predstavnika država, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.