OGROMAN SKANDAL TRESE SRPSKI SPORT: Naši arbitri dobili doživotnu suspenziju, sumnja se da su nameštali utakmice!

Veliki skandal...

Profimedia

Srpski rukometni arbitri, Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski, našli su se u centru velikog skandala.

Naime, njih dvojica su doživotno su suspendovani iz svih EHF aktivnosti zbog nameštanja utakmica.

Kako prenosi portal „Hand news“, Aleksandar i Ivan više neće moći da sude evropske kupove pod okriljem EHF, kao ni Evropska prvenstva, a sada se postavlja pitanje da li će ih Rukometn savez Srbije suspendovati i iz svojih aktivnosti.

Na sastanku Izvršnog komiteta, EHF je diskretno saopštio da je doneo nedvosmislenu odluku u vezi sa srpskim tandemom, Aleksandrom Pandžićem i Ivanom Mošorinskim, umešanim u aferu nameštanja utakmica Lige šampiona. Iako je slučaj zatvoren od strane EHFovog leta, posebno novčanom kaznom od 2.000 evra svakom od dvojice sudija, izvršni komitet Evropske federacije je takođe zatražio doživotnu suspenziju dva arbitra na međunarodnom i evropskom nivou.Takođe uzimajući u obzir da ovaj par nije pomogao u rešavanju istrage. Takođe se nije pojavio na saslušanju EHF-a da se čuje njihovo svedočenje.

Zahtev EHF je stoga saslušan i dvojica sudija su zvanično skinuta sa spiskova zvaničnika EHF za takmičenja koja se organizuju Sada ostaje da se vidi da li će ih sankcionisati i njihov domaći savez?

Hand News