PIJAN U PORODIČNOJ KUĆI U BEČMENU TUKAO SUPRUGU I PRETIO JOJ: Izneo šok odbranu na saslušanju u tužilaštvu

R. J. koji se sumnjiči za nasilje u porodici odlukom suda ostaće u pritvoru do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ponovio krivično delo i uticao na ženu kako da svedoči

Petar Aleksić

R. J. (54) koji je uhapšen zbog sumnje da je u nedelju u večernjim satima, u porodičnoj kući u Bečmenu, u alkoholisanom stanju bio nasilan prema supruzi, na saslušanju pred javnim tužiocem Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, izjavio je da se ne seća da li je počinio nasilje u porodici. 

- Uhapšeni je saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici na štetu svoje supruge. Okrivljenom se stavlja na teret da jeu večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečmenu, u alkoholisanom stanju, primenom nasilja i pretnjom da će napasti na život i telo ugrozio spokojstvo i telesni integritet člana svoje porodice – supruge koja je zbog radnji okrivljenog osetila strah - saopšteno je iz tužilaštva.

Pre saslušanja okrivljeni je pregledan od strane veštaka psihijatra, koji se izjasnio da je R. J. sposoban da iznosi svoju odbranu, nakon čega je saslušan od strane javnog tužioca kada je izjavio da se ne seća da li je izvršio krivično delo.

- Imajući u vidi da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i ponoviti izvršenje krivičnog dela, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenom odredi pritvor, koji je rešenjem suda i određen.