SLOVAKIJA RING: Vukašin Bajić overio titulu šampiona Srbije

Pretposlednja trka Alpe Adria šampionata i poslednja trka za šampionat Srbije bile su više nego uzbudljive

Plumrace Vukašin Bajić, motociklizam

Minulog vikend Slovakija ring bila je domaćin takmičenja koja su bodovana za Alpe Adria šampionat, Balkansku moto uniju i šampionat Srbije u disciplini brzinski motociklizam.

Vukašin Bajić kapiten Vitalon rejsing tima iz Novog Sada trijumfom tokom subotnjeg nadmetanja u najjačoj klasi 1000 super bajk (SBK), odnosno osvajanjem trećeg mesta u nedelju overio je titulu šampiona Srbije na stazi u Slovačkoj, takoreći u malo daljem komšiluku.

– Pretposlednja trka Alpe Adria šampionata i poslednja trka za šampionat Srbije bile su više nego uzbudljive! Tokom petka na nezvaničnim treninzima maksimalno smo radili na podešavanju i prilagođavanju motocikla uslovima na Slovakija ringu, što je sutradan u subotu na kvalifikacijama urodilo plodom, drugim rečima osvojio sam pol poziciju. Posle malo lošijeg starta i pada na 4. mesto strpljivom vožnjom uspeo sam da nadoknadim „izgubljeno“ i u 5. krugu izbijem na vodeću poziciju u trci koju sam držao do kraja. Kako ne bi sve bilo jednostavno, zbog takmičara koji su kasnili za krug, konkurent iz Slovenije Aleš Brzin uspeo je da mi se približi i tako završimo trku sa samo 0,007 sekundi prednosti, praktično foto-finiš. Verujem da su gledaoci uživali gledajući neizvesnu trku sve do finiš zastave – rekao je Vukašin Bajić, novi šampion Srbije u klasi 1000 SBK.

Drugi dan petog takmičarskog vikenda na Slovakija ringu za Vukašina Bajića i prateću ekipu bio je izuzetno zahtevan, ali je zahvaljujući valjanoj taktici i nesebičnoj pomoći kolega iz Spark rejsing tima, isti uspešno priveo kraju.

– Nedelja nije protekla po planu koji smo imali. Praktično isto uz malo lošiji start već u 3. krugu uspeo sam da se vratim na 2. mesto, ali nažalost u 5. krugu na kraju startno ciljnog pravca počeo je da se manifestuje tehnički problem na motoru, zbog čega sam bio prinuđen da maksimalno oborim tempo, kako bih završio trku i probao da osvojim neki bod. Na kraju sam uspeo da se domognem trećeg mesta što je bilo dovoljno da osvojim titulu šampiona Srbije u klasi 1000 SBK. Veliku zahvalnost za nesebičan gest dugujem Spark rejsing timu što mi je omogućio brz pristup podacima za set up motora, obzirom da smo imali jako kratak period za prelazak sa Honde na Ducati V4R. Promena motocikla donela mi je dodatnu brzinu, ali i nove izazove za sledeću sezonu – jasan je Bajić.

Plumrace  Vukašin Bajić, motociklizam

Za Vitalon rejsing tima pored Bajića, važne bodove osvojio je i Bojan Majkić, što je rezultiralo prvim mestom u plasmanu klubova A ranga tokom subote. Ujedno pomenuti Majkić je na kraju sezone šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu ukupno osvojio treće mesto u klasi 1000 super štok (STK).

Do kraja Alpe Adria šampionata ostala je još jedna trka koja na programu od 18. do 20. oktobra na automotodromu Grobnik u Hrvatskoj gde će braniti vicešampionsku titulu u klasi CUP 1000.

Kurir sport