NAKNADNI POZIV: Stefanović uz Kovačevića na finalu Svetskog kupa

Stefanović je najbolji plasman u ovogodišnjoj seriji Svetskog kupa postigao na najkvalitetnijem turniru, u Minhenu

Streljački Savez Srbije Milutin Stefanović, streljaštvo, puška

Srbiju će na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju (15 – 17. oktobar) predstavljati Lazar Kovačević u takmičenju vazdušnom puškom i Milutin Stefanović, koji je naknadno pozvan da se nadmeće malokalibarskom puškom iz trostava.

Podsetimo, za finale SK su se kvalifikovali pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023, osvajači olimpjskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024 u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik prošlogodišnjeg Svetskog kupa, među šest najboljih, otvara mesto narednom strelcu ispod crte.

Od naših reprezentativaca za finale su se kvalifikovali Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Lazar Kovačević. Međutim, Arunovićeva je odustala od učešća, procenivši da u ovom terminu ne može da dostigne željeni nivo forme. Zorana se nedavno vratila iz belgijskog grada Levena, gde je tokom nekoliko sedmica završila kurs o etici, integritetu i karijeri sportista, u okviru programa Međunarodnog olimpijskog komiteta, a za koji ju je kandidovao Olimpijski komitet Srbije.

Praktično u svakoj disciplini neko od kvalifikovanih strelaca je odlučio da propusti finale Svetskog kupa. Tako je bilo i kad je reč o trostavu za muškarce, pa je Milutin Stefanović, koji je bio drugi „ispod crte“ u ovoj disciplini, dobio pozivnicu.

Stefanović je najbolji plasman u ovogodišnjoj seriji Svetskog kupa postigao na najkvalitetnijem turniru, u Minhenu, na kome je dva puta izjednačio državni rekord kvalifikacija – 592 kruga (u eliminacijama i kvalifikacijama), a u finalu zauzeo sedmu poziciju. Da je u Minhenu stigao do bar petog mesta obezbedio bi učešće na OI u Parizu na osnovu bodova na svetskoj rang listi.

Iskusni strelac kragujevačkog „Čika Mate“ će se peti put takmičiti na finalnom turniru Svetskog kupa.

Kurir sport