"SVET JE NA IVICI NUKLEARNOG HOLOKAUSTA" Vučić u UN: U želji da pobede i unište one druge, korak po korak, približavali smo se ivici ambisa

Printskcreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prilikom čega je, između ostalog, pričao i o svetskim ratovima. 

- Srbija i njeni građani dele bol sa svima koji ginu u ratovima, i na Bliskom istoku i u Ukrajini. Deluje neverovatno da je svet na ivici nuklearnog Holokausta. Približavamo se ivici ambisa - kazao je predsednik. Moramo vratiti veru u mir, jedini put koji nema alternativu. Svim generacijama to dugujemo, budućnost sveta je naš izbor i odgovornost. Svi koji smo se okupili ovde iz celog sveta, uradili smo to iz plemenitih i sebičnih razloga. Lideri i najmoćnijih zemalja se uglavnom obraćaju samo svom javnom mnjenju. Ni ja se ne razlikujem mnogo, ali neću danas predstavljati samo Srbiju, visoke stope rasta, jer da se hvalim imam priliku i u svojoj zemlji - izjavio je Vučić. 

Kako je dalje dodao, neoprostivo je da danas govorimo o brojkama dece koja su stradala u konfliktima. 

- U želji da pobede i unište one druge, korak po korak, približavali smo se ivici ambisa i na kraju smo tamo i stigli. Živimo u svetu gde niko nikoga ne sluša, postoje samo naši argumenti i naša istina, dok oni drugi motaju da nestanu jer uvek ugrožavaju naše ili univerzalno lažne vrednosti - istakao je Vučić.

Kurir.rs