NIJE SE POVUKAO PRED SILNIMA, NI PRED LICEMERIMA: Srpska lista o govoru predsednika Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

Angela Weiss / AFP / Profimedia

Nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, Srpska lista je saopštila da je u turbulentnim vremenima, hrabrost izaći i svetu reći istinu u oči, upravo kako je to učinio predsednik u Njujorku, gde je, ističu, ponovo bio najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na Kasovu.

- Jasno, direktno i bez okolišanja, predsednik Aleksandar Vučić je čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava, i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primeru Kosova i Metohije - stoji u saopštenju Srpske liste.

Navodi se i da je srpski narod na Kosovu, koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija, sa ponosom večeras slušao predsednika Vučića.

- Nije se povukao pred silnima, ni pred licemerima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali im predsednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen - poručuju iz Srpske liste.

Dodaju i da je Srbija po broju stanovnika mala, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svetu podarili najveće umove sveta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu.

- Govor predsednika Vučića je lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti - zaključuje Srpska lista u saopštenju.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: Đ. M.)