LEGENDARNI FUDBALER DONEO ŠOKANTNU ODLUKU! Čuveni Francuz završio karijeru - primoran je da ode u penziju, ovu tužnu vest niko nije očekivao!

EPA/Rodrigo Jimenez

Legendarni francuski fudbaler Rafael Varan odlučio je da okači kopačke o klin!

Varan je na taj način rastužio brojne navijače, a odluku je doneo usled ogromnih problema sa povredama. Nadali su se navijači da će čuveni Francuz odigrati još neku sezonu, međutim, to se neće dogoditi.

- Potrebna je ogromna doza hrabrosti da se slušaju srce i instinkt. Želje i potrebe su različite stvari. Padao sam i ustajao hiljadu puta, ali ovaj put je vreme da stanem... Voleo sam da se borim za sebe, za svoje klubove, svoju zemlju, saigrače i navijače svakog kluba u kom sam igrao... Igrati na najvišem nivou je uzbudljivo iskustvo. Testira svaki nivo vašeg tela i vašeg uma. Emocije koje doživljavate nemoguće je naći bilo gde drugo. Kao sportisti nikada ne prihvatamo neuspeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće. Ne kajem se i ne bih ništa menjao. Osvojio sam više nego što sam mogao da sanjam, ali pored priznanja i trofeja ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, uvek držao svojih principa i bio pošten", navodi se između ostalog u Varanovom saopštenju - rekao je Varan.

Varan je ogroman trag ostavio u Real Madridu, sa kojim je osvojio sve moguće trofeje. Ponikao je u Lansu, da bi potom prešao u Real gde se zadržao čitavu jednu deceniju.

Posle deset godina u Madridu, Varan je 2021. prodat Mančester junajtedu za 40 miliona evra, ali do kraja nije uspeo da pronađe staru formu.

Proteklog leta je potpisao za Komo, ali je za italijanski klub odigrao samo jednu utakmicu pre nego što je doživeo novu povredu kolena...