SMRT SRBINA U FRANCUSKOJ JE PRAVA MISTERIJA ZA ISTRAŽITELJE: Sumnja se da mladić nije sam skočio u reku! Rođendan se pretvorio u pakao!

Policija istražuje kako je došlo do utapanja D. V. (30) u gradu Sansu, a ne isključuje se ni mogućnost ubistva.

Priintscreen X/ @lyonne_fr

Smrt mladića, rodom iz Srbije, koji se utopio u gradu Sansu u Francuskoj, još uvek je misterija, a ne isključuje se ni mogućnost ubistva! Mladić D. V. (30), poreklom iz Srbije utopio se u nedelju uveče nakon rođendanske proslave kada je navodno, skočio u reku Jone u francuskom gradu Sans. Istražitelji utvrđuju da li je njegova smrt samo splet nesrećnih okolnosti ili je u pitanju ubistvo.

Prema navodima francuskih medija, drama se dogodila u nedelju nešto posle 23 sata u gradu Sans, koji se nalazi na 150 kilometara od Pariza.  

- Na rođendanskoj proslavi, navodno je bio stradali mladić, njegov rođak i još nekoliko njihovih prijatelja. Nakon što su završili sa proslavom krenuli su ka mostu koji se nalazi iznad reke Jone. Za sada postoje tri varijante nemilog događaja sa smrtnim ishodom - navode lokalni mediji i dodaju:

- Prema prvoj verziji mladić je nakon opuštenog ćaskanja sam skočio u reku, dok je prema drugoj - rođak (25) natereao nastardalog D. V. da skoči u reku, iako on to nije želeo. Prema trećoj verziji, mladić je namerno gurnut u reku Jone.

Nakon što je D. V. završio u vodi, njegovi drugari i rođak su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

- Došli su za nepunih deset minuta, ali od D. V. nije bilo ni traga ni glasa. Rečna struja je bila veoma jaka i brza, pa je potraga te večeri obustavljena, ali je spasilačka ekipa potragu nastavila u zoru. Njegovo telo nađeno je u ponedeljak oko 11.30 časova i to na dubini od 3,5 metra - navode tamošnji mediji i dodaju:

- Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nažalost on nije davao znake života. Predugo je bio u vodi. Možda bi bio spasen da je neko od prisutnih, koji su videli da je pao, skočio u reku i pokušao da mu pomogne, ali ni to sa sigurnošću ne može da se zna.

Rođak mladića čiji je telo izvučeno iz reke Jone, kako prenose francuski mediji, uhapšen je zbog sumnje da je nagovorio D. V. da skoči u vodu, a potom mu nije pomogao. Prema francuskim medijima, rođak utopljenog tereti se za nepružanje pomoći licu u opasnosti.

- U istrazi povodom smrti D. V. biće ispitani svedoci koji su te večeri bili sa njim. Takođe, u blizini mesta nesreće imaju video kamere, ali pošto je bio mrak pitanje je da li se na njima nešto vidi - navode mediji.

Inače, D. V. je rodom iz Kragujevca, a grad u kom je nastradao važi za mesto u kom živi mnogo Srba.