Ljiljana Habjanović Đurović predstavlja delo "Tamo gde je ona"

Nemanja Maraš

Iz pera jednog od najčitanijeg i najprevođenijeg pisca sa naših podneblja, Ljiljane Habjanović Đurović, uoči ovogodišnjeg Sajma knjiga stiže novi roman pod nazivom „Tamo gde je ona“. Ova, po svemu jedinstvena priča, predstavlja svedočanstvo o istoriji hrišćanske vere, iskazano kroz čudesnu povest o ikoni Bogorodice Filerimose i onima koji su ovu ikonu čuvali proteklih 20 vekova. Ujedno, ovo je knjiga ljubavi prema Presvetoj Bogorodici, koja prožima svaku stranicu ovog dela.

Nemanja Maraš 



„Tamo gde je ona je uzbudljiva i potresna saga o ljudima koji su ikonu nosili od Efesa do Antiohije, preko Jerusalima, Konstantinopolja, Rodosa, Malte, pa sve do Ostroga. Koji su je štitili čak i svojim životom, svesni da ona predstavlja nešto veće i važnije od njih samih. Ovo je priča o onima koji su zagledani u Ikonu i prekrasan lik Majke Božje postajali bolji ljudi. Ova knjiga je veličanstvena povest o onima koji su branili hrišćanstvo od jeretičkih učenja protiv Presvete Bogorodice“, istakla je autorka Ljiljana Habjanović Đurović.
Ove godine će se u prodaji naći prvi deo ove knjige, a kako je autorka najavila, u narednom periodu se može očekivati i nastavak romana u formi drugog toma, u kojem će biti dostupan nastavak priče o čuvarima hrišćanske vere.

Nemanja Maraš 



Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga počinje 19. oktobra i trajaće do 27. oktobra, a Ljiljana Habjanović Đurović će, kao i svake godine, biti prisutna na štandu svoje izdavačke kuće, gde će se družiti sa čitaocima i potpisivati knjige. To je jedinstvena prilika da čitaoci uživo sretnu autorku i saznaju više o procesu nastanka njenih knjiga, kao i o novom romanu „Tamo gde je ona“.
Pored predstavljanja novog romana, ove godine obeležava se i značajan jubilej - 25 godina od objavljivanja romana „Paunovo pero“kao i punih 25 godina neprekidnog doštampavanja novih izdanja ovog romana, što svedoči o njegovom trajanju i uticaju na čitalačku publiku. Kako autorka ističe: „Paunovo pero je knjiga dokaza da je ženska čežnja nepromenljiva, a ženska muka uvek ista. Od postanka sveta, i boginje i smrtnice žive istu žensku sudbinu”.

Promo