MILENKO JOVANOV ODGOVORIO ĐILASU: Izigrava Ašoka Murtija za političku scenu i govori šta bi Vučić trebalo, a šta ne bi trebalo da obuče

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov odgovorio na komentare Dragana Đilasa na račun odevanja predsednika Srbije.

Petar Aleksić

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije odgovorio je na izjave predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa koji je na današnjoj sednici komentarisao odevni izbor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Đilas izigrava Ašoka Murtija za političku scenu i govori šta bi Vučić trebalo a šta ne bi trebalo da obuče. Ne znam za razloge te fascinacije garderobom predsednika Republike", naveo je Jovanov.

On se osvrnuo i na kritike predsednika SSP o korupciji u državi, ocenivši da je on poslednji koji može da drži predavanja o poštenju.

"Đilas je u julu 2004. godine postao direktor Narodne kancelarije a tri meseca kasnije je osnovao kompaniju Multikom i zaradio 619 miliona evra u periodu dok je bio na vlasti", podsetio je Jovanov.

Foto: printscreen/youtube/parlamentsrbija  Milenko Jovanov

Prethodno je Dragan Đilas u svom obraćanju na ličnoj osnovi kritikovao poslanike koalicije okupljene oko SNS-a, a tom prilikom je uputio svoje zamerke na odeću predsednika Srbije.

„Predsednik tvrdi da Zegna patike od 1.000 evra kojih ima nekoliko pari nisu njegove nego su iz fundusa. Sakoe i jakne Loro Piana od nekoliko hiljada evra nije kupio od svojih para nego ih je kupila država“, naveo je Đilas.

Međutim, Milenko Jovanov je predočio još nekoliko podataka o Đilasovom "novčanom fundusu".

"Đilasov Multikom je kupio firmu Big print i onda je ta firma, dok je Đilas bio gradonačelnik Beograda, pružala i naplaćivala usluge od: Skupštine grada Beograda, opštine Novi Beograd, većine beogradskih pozorišta, Turističke organizacije grada Beograda, Biblioteke grada Beograda, Kulturnog centra grada Beograda, Doma omladine, Doma zdravlja Rakovica...", kazao je Jovanov i dodao:

"Umesto što pretite drugima, držite vi četkicu za zube blizu sebe nikada se ne zna kada će vam zatrebati u nekoj drugoj prostoriji", poručio je Jovanov Đilasu.

Kurir.rs