PALMA: Vučić u UN održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava

Istakao je da se "Vučič zalaže za Otvoreni Balkan, a oni koji nisu za mir se zalažu za zatvoreni Balkan".

Damir Dervišagić

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava.

"Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija je za poštovanje od svih građana Srbije, ali i celog sveta. Naš predsednik je održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava, a ne prava sile i nijedan predsednik od 2000. godine nije tako branio državne i nacionalne interese Srbije sa argumentima koje niko ne može da ospori. I Vucic je jedini predsednik od 2000. godine koji isto priča u svojoj zemlji i u inostranstvu, za razliku od drugih prevaranata koji su imali jednu priču za domacu upotrebu, a drugu za stranu", ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Istakao je da se "Vučič zalaže za Otvoreni Balkan, a oni koji nisu za mir se zalažu za zatvoreni Balkan".

"Politika koju vodi predsednik Srbije je politika mira i stabilnost. To je dokazao bezbroj puta, kao što je 11. 07. 2015. došao sa porukom mira i u Srebrenicu na Komemoraciju žrtvama zloćina u Srebrenici i tada bio brutalno napadnut. Vučič donosi mir, a oni na njega kamenom. Vučić je pokazao da ne deli žrtve na naše i njihove, žrtve su žrtve, ne možemo da zaboravimo šta je bilo, ali život ide dalje. Vučič se zalaže za Otvoreni Balkan, a oni koji nisu za mir se zalažu za zatvoreni Balkan. Ja sam 2018. godine bio u zvaničnoj poseti kod tadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića na njegov poziv i nijednom rečju nismo spomenuli rat. U Sarajevu i Zagrebu napadaju našeg predsednika što je odlikovao države, pre svega Rusiju, što su sprečile sramnu Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Ako su dve Nemačke mogle da sruše Berlinski zid 1989. godine i da krenu napred, a ne nazad, onda mogu da se sruše svi politički zidovi na Balkanu za što se zalaže predsednik Srbije", kaže Palma i dodaje:

Oni napadaju Srbiju i Vučiča zato što je danas Vojska Srbije najspremnija u istoriji, ali Vojska Srbije je Vojska za odbranu i to vam je kao nekada kada neki idu da kradu lubenice, pa kažu "nećemo kod toga taj ima pušku". Vojska Srbije je tu da odvrati svakoga od napada na našu zemlju i svi treba da znaju da je Vojska Srbije tvrd orah, ali ne za napad, nego isključivo za odbranu. Ja imam dva unuka i oni će sa ponosom da služe vojni rok u svojoj zemlji i jedva čekam da idu i da napravimo ispraćaj, kao što je moj otac pravio ispraćaj kada sam ja išao na služenje vojnog roka u Ttiovu gardu u Pulu. Govor predsednika Srbije na Generalnoj skupštini Ujdinjenih nacija je bio govor državnika najvišeg svetskog kalibra.