Kontejner razbio skupoceni automobil na parkingu! Šteta velika, JKP Šumadija odbacuje krivicu, vlasnik najavio tužbu

Potpuno oštećen branik i to u delu gde se nalaze važne elektronske komponente, pa je šteta procenjena na nekoliko hiljada evra

Ucentar.rs

U Kragujevcu je metalni kontejner pao na skupoceni automobil marke "mercedes", koji bio propisno parkiran u blizini pozorišta, odnosno u centru grada.

Ovim parkingom kao i drugim uređenim javnim parkinzima gazduje JKP Šumadija, preduzeće u kojem je nedavno na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića izvršena velika smena rukovodstva zbog učestalih žalbi korisnika usluga. U najnovijem incidentu nastala je znatna šteta na vozilu kome je potpuno oštećen branik i to u delu gde se nalaze važne elektronske komponente, pa je šteta procenjena na nekoliko hiljada evra.

Vlasnik vozila je odmah podneo zahtev za nadoknadu štete od JKP Šumadija, nadležnog za održavanje kontejnera. JKP Šumadija odbija da preuzme odgovornost, tvrdeći da su kontejneri bili pravilno postavljeni i osigurani, te da do incidenta nije došlo zbog propusta s njihove strane.

U saopštenju preduzeća navodi se da su svi kontejneri redovno održavani i postavljeni prema standardima, te da pad kontejnera nije posledica njihove greške.

Ucentar.rs  Oštećeni automobič

Ipak, navodi portal Ucentar, kontejneri su bili postavljeni na različitoj nivelaciji u odnosu na parking. Takođe, kontejner je nepropisno stajao na zelenoj površini.

Vlasnik vozila insistira na tome da je do nesreće došlo zbog lošeg postavljanja ili neodgovarajuće opreme, te najavljuje pokretanje pravnog postupka kako bi nadoknadio nastalu štetu.

Policijski službenici više puta su probali da stupe u kontakt sa nadležnima u JKP Šumadija u trenutku vršenja uviđaja, ali nisu uspeli, što je takođe uneto u zapisnik.

S obzirom na to da JKP Šumadija neće da prihvati odgovornost slučaj će definitivno dobiti sudski epilog, ali vlasnik vozila smatra da se na taj način bespotrebno odugovlače ovakvi postupci, te da bi JKP Šumadija trebalo odgovornije da se posveti održavanju pakinga a ne da prvo dovodi vozače u situciju da im automobili nisu bezbedni a onda još da uslovljava pokretanje sudskih postupaka zbog izbegavanja prihvatanja odgovornosti.

Kurir/Ucentar