"BEĆIROVIĆU SAMO NE SMETA POMOĆ SRBIJE"! Nešić: Kada nestane gasa – pomaže Vučić, a Denis se češlja

Predsednik DNS Nenad Nešić komentarisao je obraćanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na GS UN

Beta/MUP Srbije

"Obraćanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na Generalnoj skupštini UN jedino je štetu nanelo BiH i vodi ka njenoj daljoj regionalnoj izolaciji i siromašenju. Tužno je da 30 godina nakon rata, Bećirović nosi toliko mržnje u sebi, i da u njegovoj glavi još traje rat. Najveću štetu zbog tog trpi bošnjački narod koji je zbog ovakve politike ostao sam i bez prijatelja’’, ističe predsednik DNS-a Nenad Nešić, komentarišući Bećirovićevo izlaganje na Generalnoj skupštini UN.

Komentarišići njegove optužbe da ’’Srbija ruši terotorijalni integritet i suverenitet BiH, te da je nedavno usvojena deklaracija pretnja po mir i stabilnost’’, Nešić kaže:

’’Vrhunac je licemerja da u izlaganju kaže da je ključno da sve zemlje priznaju da nema promena državnih granica, a istovremeno se ponaša kao da je tzv. Kosovo priznato od strane BiH i sastaje se sa Vjosom Osmani. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno ponavlja da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i Republike Srpske u okviru dejtonske BiH, ali to gluvima ne vredi govoriti. Ako Bećirović smogne snage i izgovori rečenicu da podržava teritorijalni integritet Srbije i nepromenjivost njenih granica,
spreman sam prestati se baviti politikom.’’ 

AP/Armin Durgut  Denis Bećirović

U usvojenoj deklaraciji, dodaje on, nema ništa sporno i u njoj se takođe podržava integritet i suverenitet BiH.

’’Bećiroviću samo ne smeta pomoć Srbije. Više je Aleksandar Vučić obezbijedio vakcina i respiratora Federaciji, nego on. Kada nestane gasa – opet pomaže Vučić, a Denis se češlja’’, kaže Nešić.

Nešić dodaje da mu je "iskreno žao bošnjačkog naroda jer nema odgovornije lidere koji bi se bavili razvojem, ekonomskim projektima i boljim životom, nego ima nedorasle populiste zbog kojih BiH svaki dan ima sve manje stanovnika".

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.