GUROVIĆEVI KLINCI GAZE SVE REDOM: Prvo moćno srušili Zvezdu, a onda je na red došao i Partizan!

Klub koji vodi legendarni as beleži istorijske rezultate

Gurovic Academy/Instagram

Pobediti Zvezdu ili Partizan u juniorskim košarkaškim selekcijama predstavlja veliki uspeh, a tek srušiti oba večita! 

Juniorski tim KK Reala Beograd, napravio je uspeh vredan pažnje. Po prvi put i istoriji kluba oni su se plasirali u Jedinstvenu ligu Srbije!

Uspeh je još veći, ako se vidi put do elite. Real je u baraž meču savladao Partizan rezultatom 69:66. A, pre toga pao je i drugi večiti rival. U nedelju je Real pobedio Crvenu zvezdu sa ubedljivih 89:69, pa sad i Partizan u direktnom okršaju za prolaz. Kao nova potvrda da se u akademiji Milana Gurovića bruse košarkaški biseri.


Najbolji igrač na meču protiv crno-belih bio je Simon Majok. Supertalentovani centar iz Južnog Sudana je ostvario novi dabl-dabl učinak - 21 poen, 14 skokova, uz pet asistencija! Za njega se uveliko raspituju i brojni prestižni univerziteti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz Majoka, dobru partiju u slavlju nad Partizanom pružio je Nikola Bošnjak sa 14 poena (4/5 za tri), a poslovično dobar bio je i Tadija Stevanović sa 13 poena i šest asistencija.

Što se Partizan tiče (imaju još jednu priliku za plasman u elitu), Mitar Bošnjaković je bio najefikasniji sa 15 poena.

Dodaćemo da je Crvena zvezda ostala bez šansi za prolaz u najviši rang, pošto je poražena od FMP 98:85, uprkos tome što je Andrej Kostić zabeležio 34 poena.

Kurir sport