MILOŠ TEODOSIĆ - VELIKI ČOVEK: Nekadašnji reprezentativac Srbije podelio dirljivu priču sa svojim idolom!

Ilija Đoković podelio anegdotu sa Milošem Teodosićem!

Dado đilas

Plejmejker Mornara iz Bara i nekadašnji reprezentativac Srbije Ilija Đoković ima košarkašku priču koja je za film.

Promenio je mnogo klubova u karijeri, nije imao sreće da se na jednom mestu zadrži duže i ostavi dublji trag, ali jedno je sigurno - za nacionalni tim se odazivao makar "na jednoj nozi".

Kada je dobio poziv Univerzitetske reprezentacije slikao se u toaletu kafića za potrebnu dokumentaciju, bio je spreman da direktno krene put Kine, kada su mnogi odbili...

Stigla je nagrada i poziv za A tim dok je selektor bio Aleksandar Đorđević.

U velikoj ispovesti za "Meridan sport" otkrio je nepoznate detalje iz karijere.

- Imao sam problem što sam mnogo toga shvatao lično. Kada trener ne bi računao na mene, mislio sam da ima nešto protiv mene. To apsolutno nije tako, treneru igraju petorica najboljih iz njegove vizure. Shvatiš da negde gde si gubio živce i samopouzdanje, nije bilo potrebe za tim. Ima mnogo toga važnijeg od košarke, koju najviše volim – porodica, zdravlje, sreća… Mnogo sam naučio na ovom putu i to je zapravo najvažnije - rekao je Đoković.

Sa ponosom je predstavljao Srbiju, učio je od Miloša Teodosića protiv kog će u subotu prvi put u karijeri odmeriti snage, a otkrio je i jednu anegdotu.

Starsport/Peđa Milosavljević  Miloš Teodosić

- On je pre svega neverovatan čovek, a onda naravno i košarkaš. Idol! Ne samo meni, nego mnogim igračima. Ono što radi na terenu je magično, ali isto tako i van njega čini gestove koji se ne zaboravljaju. Ispričaću jednu anegdotu, ne znam da li će se Miloš ovog sećati - počeo je Đoković priču o legendi srpske košarke.

- Kada sam igrao u Borcu, zarađivao sam zaista male pare, neću reći koje, ali gledajući ostale reprezentativce bile su značajno manje. Imali smo dnevnice od 150 evra, koje smo uvek davali fizioterapeutima i ljudima koje nam pomažu za oporavak. Pokojni Stevan Jelovac, moj veliki prijatelj, došao je i rekao Teodosiću za koliko novca ja igram. Miloš je samo došao i dao mi 800 evra. Rekao je: ‘Znam kakva ti je situacija’. Odgovorio sam: ‘Nemoj, Miloše, nije potrebno’. Ali insistirao je. Kratka priča o tome koliko je neverovatan čovek i koliko pazi na ljude oko sebe - rekao je Đoković.

Kuir sport / Meridian sport