SILJANOVSKA DAVKOVA I BAJDEN SE SLIKALI DRŽEĆI SE ZA RUKE: U znak međusobnog razumevanja i podrške (FOTO)

Printscreen/Instagram

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova objavila je fotografiju s predsednikom SAD Džozefom Bajdenom na kojoj se drže za ruke.

"Srdačan pozdrav u znak međusobnog razumevanja i podrške", napisala je Siljanovska Davkova na uz fotografiju s Bajdenom i njegovom suprugom Džil i da je "izrazila divljenje inspirativnim govorima predsednika Bajdena i njegove supruge Džil na prijemu za šefove država".

Siljanovska Davkova koja je u Njujorku povodom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenh nacija (UN), sastala se i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

"U slučaju makedonske evrointegracije ne sme se dozvoliti da bilaterala postane kamen spoticanja za proširenje Evropske unije", napisala je ona na Fejsbuku čime je aludirala na zahteve Bugarske.

Siljanovska Davkova je na Fejsbuku uz zajedničku fotografiju izrazila zahvalnost za "solidarnosti Gutereša zbog prepreka sa kojima se suočavamo i za principijelan stav da naše evropske integracije, potpuno zaslužene, treba da se dese što je pre moguće".